ingrediënten - info
olijfolie
mosselkruiden
boter
peper uit de molen
basilicum
Pel en hak een paar knoflookteentjes. Rits tijm- en
rozemarijnblaadjes. Hak de peterselie fijn. Verhit in een
paëllapan of in de skottel (satellietschotel-achtige braadpan),
boter en olie en fruit daarin de kruiden met het knoflook. De
boter mag niet bruinen.
bouchot mosseltjes met tijm en knoflook
De bouchot mosselen worden gekweekt aan de Bretoense
kust in Frankrijk. Het zijn hangmosselen die in sokken
groeien op eikenhouten palen in zee. Ze komen twee keer
per dag boven water door de getijdenwerking. Dat remt
hun groei af, maar zorgt dan wel weer voor een meer
intense en minder zilte smaak. Ze komen niet in contact
met de zeebodem en bevatten geen zand.
Voeg een scheutje water toe met een schepje mosselkruiden,
wat peper en zout en zet het vuur op de hoogste stand. Leg
de gekuiste mosseltjes in de pan en dek af. Wacht tot ze
opengaan en roer ze dan goed om tot het vocht bijna weg is
en de kruiden aan de mosseltjes kleven.
Dien op met een takje verse basilicum en gegrild stokbrood.
bouchot mosseltjes
knoflook
verse tijm
verse rozemarijn
platte peterselie
stokbrood
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.