bouchot mosseltjes met tijm en knoflook
ingrediënten - info olijfolie mosselkruiden boter peper uit de molen basilicum
Pel en hak een paar knoflookteentjes. Rits tijm- en rozemarijnblaadjes. Hak de peterselie fijn. Verhit in een paëllapan of in de skottel (satellietschotel-achtige braadpan), boter en olie en fruit daarin de kruiden met het knoflook. De boter mag niet bruinen.

bouchot mosseltjes met tijm en knoflook

De bouchot mosselen worden gekweekt aan de Bretoense kust in Frankrijk. Het zijn hangmosselen die in sokken groeien op eikenhouten palen in zee. Ze komen twee keer per dag boven water door de getijdenwerking. Dat remt hun groei af, maar zorgt dan wel weer voor een meer intense en minder zilte smaak. Ze komen niet in contact met de zeebodem en bevatten geen zand.
Voeg een scheutje water toe met een schepje mosselkruiden, wat peper en zout en zet het vuur op de hoogste stand. Leg de gekuiste mosseltjes in de pan en dek af. Wacht tot ze opengaan en roer ze dan goed om tot het vocht bijna weg is en de kruiden aan de mosseltjes kleven. Dien op met een takje verse basilicum en gegrild stokbrood.
bouchot mosseltjes knoflook verse tijm verse rozemarijn platte peterselie stokbrood
Creatief Koken de              passie kookvurige

bouchot mosseltjes

met tijm en knoflook

ingrediënten - info olijfolie mosselkruiden boter peper uit de molen basilicum
Pel en hak een paar knoflookteentjes. Rits tijm- en rozemarijnblaadjes. Hak de peterselie fijn. Verhit in een paëllapan of in de skottel (satellietschotel-achtige braadpan), boter en olie en fruit daarin de kruiden met het knoflook. De boter mag niet bruinen.
De bouchot mosselen worden gekweekt aan de Bretoense kust in Frankrijk. Het zijn hangmosselen die in sokken groeien op eikenhouten palen in zee. Ze komen twee keer per dag boven water door de getijdenwerking. Dat remt hun groei af, maar zorgt dan wel weer voor een meer intense en minder zilte smaak. Ze komen niet in contact met de zeebodem en bevatten geen zand.
Voeg een scheutje water toe met een schepje mosselkruiden, wat peper en zout en zet het vuur op de hoogste stand. Leg de gekuiste mosseltjes in de pan en dek af. Wacht tot ze opengaan en roer ze dan goed om tot het vocht bijna weg is en de kruiden aan de mosseltjes kleven. Dien op met een takje verse basilicum en gegrild stokbrood.
Bereiding Ingrediënten
bouchot mosseltjes knoflook verse tijm verse rozemarijn platte peterselie stokbrood
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige