gans op de wijze van Visé

Bak de panklare ganzenbouten rondom bruin in wat ganzenvet. Pel een volledige bol knoflook en plet de teentjes. Schil een paar dikke wortelen en snijd ze in grove stukken. Fruit een paar grof gesneden uien in wat ganzenvet. Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels, tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Schep de uien, knoflookteentjes, wortelen en het bouquet garni in een diepe kasserol. Leg er de ganzenbouten bij en giet er gevogeltefond bij tot alles ondergedompeld is. Kruid met peper van de molen, zout en een paar stuks kruidnagel. Zet half afgedekt op middelhoog vuur en laat anderhalf tot 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
Visé of Wezet in het Nederlands, is een grensstadje tussen Luik en Maastricht. Het heeft een zeer bewogen geschiedenis. Tijdens WO I werd het volledig verwoest door de Duitsers. Thans is het zonder concurrentie de Belgische hoofdstad van de gans. Dit recept is een écht streekgerecht. Ik heb weinig afwijkende bereidingswijzen gevonden voor dit culinaire monument.
de              passie Creatief Koken kookvurige
kruidnagel peper en zout ganzenvet vloeiende bloem gevogeltefond room
Luik
Haal de bouten uit de bouillon en zet ze warm weg. Zeef de bouillon. Maak een roux van vloeiende bloem en ganzenvet. Voeg lepelsgewijs warme bouillon en volle room toe en maak zo een gladde, dikke saus. Dien op met gebakken champignons, frietjes of kroketten.
ganzenbouten kruidentuiltje uien knoflook wortelen
print

gans op de wijze

van Visé

Bak de panklare ganzenbouten rondom bruin in wat ganzenvet. Pel een volledige bol knoflook en plet de teentjes. Schil een paar dikke wortelen en snijd ze in grove stukken. Fruit een paar grof gesneden uien in wat ganzenvet. Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels, tijm, rozemarijn en laurierblaadjes. Schep de uien, knoflookteentjes, wortelen en het bouquet garni in een diepe kasserol. Leg er de ganzenbouten bij en giet er gevogeltefond bij tot alles ondergedompeld is. Kruid met peper van de molen, zout en een paar stuks kruidnagel. Zet half afgedekt op middelhoog vuur en laat anderhalf tot 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
kruidnagel peper en zout ganzenvet vloeiende bloem gevogeltefond room
Haal de bouten uit de bouillon en zet ze warm weg. Zeef de bouillon. Maak een roux van vloeiende bloem en ganzenvet. Voeg lepelsgewijs warme bouillon en volle room toe en maak zo een gladde, dikke saus. Dien op met gebakken champignons, frietjes of kroketten.
Visé of Wezet in het Nederlands, is een grensstadje tussen Luik en Maastricht. Het heeft een zeer bewogen geschiedenis. Tijdens WO I werd het volledig verwoest door de Duitsers. Thans is het zonder concurrentie de Belgische hoofdstad van de gans. Dit recept is een écht streekgerecht. Ik heb weinig afwijkende bereidingswijzen gevonden voor dit culinaire monument.
Gans op de wijze van Visé
ganzenbouten kruidentuiltje uien knoflook wortelen
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
print recept print print print recept recept
bijpassende gerechten:
kruimelpad
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige