Luikse siroop

Luikse siroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
de              passie Creatief Koken kookvurige Luik
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
print

Luikse siroop

2 Kg appelen 6 Kg peren
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
appel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 peren
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige