Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Was het onbespoten fruit, haal het klokhuis eruit, maar schil het niet. Laat 4 uur sudderen op zacht vuur. Druk de moes door een zeer fijne zeef of wring uit in een kaasdoek om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Laat het sap 3 uur uitdampen op laag vuur tot een stroop, die stevig en glanzend is. Bewaar in confituurpotten.
Reeds in de 17e eeuw maakten de boeren in de hoeves van het Land van Herve deze fameuse siroop. De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen. Vanaf 1902 werd het product gecommercialiseerd.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!