mixed grill van de jachtbuit
Patrijs met spek: haal het vel van de patrijsfilets. Leg ze een
uurtje in een marinade van olijfolie, fijn gesneden ui en geplet
knoflook en een kruidenmix van geplette jeneverbes,
kruidnagel, koriander peper en zout. Wikkel de filets daarna in
een sneetje ontbijtspek zonder zwoerd. Leg ze 10 tot15
minuten op een matig warme barbecuegrill en draai ze een
paar keer om. Controleer regelmatig, het vlees moet sappig
blijven.
Hindeburgers: draai een hinde- of hertengebraad in het
algemeen, door de vleesmolen. Kruid met peper en zout,
gedroogde peterselie en gedroogd knoflookpoeder. Maak er
hamburgerschijven van en grill die een tiental minuutjes tot het
vlees binnenin bloedloos is.
Brochettes van hertenkalf: kies voor een kwaliteitsvol
filetstuk van hertenkalf en snijd dat in kubusjes van een
tweetal centimeter dik. Kuis de zoete aardappel, pastinaak en
aardpeer en snijd ze in ronde plakjes, een centimetertje dik en
met dezelfde diameter als het vlees. Stoom de schijfjes
halfgaar. Maak nu brochettes van het vlees en de groenten op
geweekte houten spiesjes. Besproei met olijfolie. Grill de
brochettes een tiental minuutjes aan alle kanten of tot het
vlees voor jou de gewenste ‘cuisson’ heeft.
Gemarineerde everzwijnsteaks: maak een marinade van
rode wijn, olijfolie, prei, ui, selder, geplette knoflookteentjes,
geplette jeneverbessen, kruidnagel, peper en zout. Laat de
steaks daarin een uurtje marineren. Dep droog met
keukenpapier, besproei met olijfolie en grill boven redelijk hete
kolen op de barbecue om ze dicht te schroeien. Grill ze verder
af tot de gewenste garing op een lagere temperatuur.
Gegrilde pompoenbrochettes: Snijd een geschilde
butternutpompoen in grote dobbelstenen. Schil en snijd rode ui
in vier delen. Haal de meeste blaadjes van de
rozemarijntakjes, maar laat de top eraan. Maak brochettes van
beide groenten op de rozemarijnspiesjes. Gaar de brochettes
1 minuutje in de microgolfoven. Besprenkel ze dan met een
vinaigrette van olijfolie, sesamolie en honing. Grill de spiesjes
af, keer regelmatig om en maar zorg ervoor dat de
rozemarijnblaadjes aan de top van de spiesjes niet
verbranden.
ingrediënten - info
patrijs
ontbijtspek
olijfolie
ui
knoflook
jeneverbessen
kruidnagel
koriander
peper & zout
hinde-
of hertengebraad
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
hertenkalffilets
zoete aardappel
aardpeer
pastinaak
Deze herstbarbecue kan aangepast worden met andere
wildsoorten zoals hazenrug of fazant. Bepalend is
inderdaad de jachtbuit, of wat de winkel op het moment te
bieden heeft aan wildproducten.
everzwijnsteaks
rode wijn
prei
wortel
selder
butternutpompoen
rode ui
rozemarijntakjes
sesamolie
honing
paddenstoelenmix
truffelolie
appelen
bloemsuiker
kaneel
veenbessencompote
aardappelkroketten
kastanjes
Gegrilde paddenstoelen: kuis de mengeling van bos- en
kastanjepaddenstoelen. Besprenkel met een mix van olijfolie
en truffelolie. Grill ze in een barbecuepan met gaten op
gematigd vuur op de barbecue. Schud regelmatig op. Kruid af
met peper en gedroogde peterselie.
Gegrilde appelschijven: schil de stoofappeltjes niet, maar
ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in centimeterdikke
schijven. Bestuif ze met olijfolie en grill ze op matig vuur op de
barbecue. Bestuif ze daarna met een mengeling van
bloemsuiker en kaneel.
Dien op met warme veenbessencompote, gegrilde
aardappelschijven en naar eigen inzicht andere bereidingen
met seizoensgroenten, zoals gebakken spruitjes met
gesnipperde ui.
Gewoon voor de gezelligheid kan je er ook nog een schaal
met gepofte kastanjes bijzetten of deze opdienen bij het
aperitief.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.