mixed grill
van de jachtbuit
Patrijs met spek: haal het vel van de
patrijsfilets. Leg ze een uurtje in een marinade
van olijfolie, fijn gesneden ui en geplet
knoflook en een kruidenmix van geplette
jeneverbes, kruidnagel, koriander peper en
zout. Wikkel de filets daarna in een sneetje
ontbijtspek zonder zwoerd. Leg ze 10 tot15
minuten op een matig warme barbecuegrill en
draai ze een paar keer om. Controleer
regelmatig, het vlees moet sappig blijven.
Hindeburgers: draai een hinde- of
hertengebraad in het algemeen, door de
vleesmolen. Kruid met peper en zout,
gedroogde peterselie en gedroogd
knoflookpoeder. Maak er hamburgerschijven
van en grill die een tiental minuutjes tot het
vlees binnenin bloedloos is.
Brochettes van hertenkalf: kies voor een
kwaliteitsvol filetstuk van hertenkalf en snijd
dat in kubusjes van een tweetal centimeter dik.
Kuis de zoete aardappel, pastinaak en
aardpeer en snijd ze in ronde plakjes, een
centimetertje dik en met dezelfde diameter als
het vlees. Stoom de schijfjes halfgaar. Maak
nu brochettes van het vlees en de groenten op
geweekte houten spiesjes. Besproei met
olijfolie. Grill de brochettes een tiental
minuutjes aan alle kanten of tot het vlees voor
jou de gewenste ‘cuisson’ heeft.
Gemarineerde everzwijnsteaks: maak een
marinade van rode wijn, olijfolie, prei, ui,
selder, geplette knoflookteentjes, geplette
jeneverbessen, kruidnagel, peper en zout.
Laat de steaks daarin een uurtje marineren.
Dep droog met keukenpapier, besproei met
olijfolie en grill boven redelijk hete kolen op de
barbecue om ze dicht te schroeien. Grill ze
verder af tot de gewenste garing op een lagere
temperatuur.
Gegrilde pompoenbrochettes: Snijd een
geschilde butternutpompoen in grote
dobbelstenen. Schil en snijd rode ui in vier
delen. Haal de meeste blaadjes van de
rozemarijntakjes, maar laat de top eraan.
Maak brochettes van beide groenten op de
rozemarijnspiesjes. Gaar de brochettes 1
minuutje in de microgolfoven. Besprenkel ze
dan met een vinaigrette van olijfolie, sesamolie
en honing. Grill de spiesjes af, keer regelmatig
om en maar zorg ervoor dat de
rozemarijnblaadjes aan de top van de spiesjes
niet verbranden.
Deze herstbarbecue kan aangepast worden
met andere wildsoorten zoals hazenrug of
fazant. Bepalend is inderdaad de jachtbuit,
of wat de winkel op het moment te bieden
heeft aan wildproducten.
ingrediënten - info
patrijs
ontbijtspek
olijfolie
ui
knoflook
jeneverbessen
kruidnagel
koriander
peper & zout
hinde-
of hertengebraad
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
hertenkalffilets
zoete aardappel
aardpeer
pastinaak
everzwijnsteaks
rode wijn
prei
wortel
selder
butternutpompoen
rode ui
rozemarijntakjes
sesamolie
honing
paddenstoelenmix
truffelolie
appelen
bloemsuiker
kaneel
veenbessencompote
aardappelkroketten
kastanjes
Gegrilde paddenstoelen: kuis de mengeling
van bos- en kastanjepaddenstoelen.
Besprenkel met een mix van olijfolie en
truffelolie. Grill ze in een barbecuepan met
gaten op gematigd vuur op de barbecue.
Schud regelmatig op. Kruid af met peper en
gedroogde peterselie.
Gegrilde appelschijven: schil de
stoofappeltjes niet, maar ontdoe ze van het
klokhuis en snijd ze in centimeterdikke
schijven. Bestuif ze met olijfolie en grill ze op
matig vuur op de barbecue. Bestuif ze daarna
met een mengeling van bloemsuiker en kaneel.
Dien op met warme veenbessencompote,
gegrilde aardappelschijven en naar eigen
inzicht andere bereidingen met
seizoensgroenten, zoals gebakken spruitjes
met gesnipperde ui.
Gewoon voor de gezelligheid kan je er ook nog
een schaal met gepofte kastanjes bijzetten of
deze opdienen bij het aperitief.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.