Schil de asperges grondig, zodat er geen taaie slierten achterblijven. Stoom ze gaar in een vijftal minuutjes in de microgolfoven of op een andere manier.Op het bord. Leg een zonnevis op het bord. Daarnaast een schep aardappelpuree, afgewerkt met gedroogde gebakken uitjes. Daarnaast een zestal asperges. Werk verder af met een mengeling van gehakte peterselie en geplet ei. En tenslotte een flinke schep warme bearnaisesaus over de asperges. Nog een paar draaien uit de pepermolen erover en klaar.
Koop of maak een opwarmbare bearnaisesaus. Kook één ei per persoon hard. Verkruimel het en kruid met peper en zout. Snipper de verse peterselie. Maak een aardappelpuree. Droog de gekuiste zonnevisjes met keukenpapier en wentel ze in vloeiende bloem. Bak de visjes ongeveer drie à vier minuten op elke kant in een hete pan met bruisende boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet even warm weg.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
eierenpeterseliepeper en zoutboteraardappelpureegedroogde gebakken uitjes
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!
Koop of maak een opwarmbare bearnaisesaus. Kook één ei per persoon hard. Verkruimel het en kruid met peper en zout. Snipper de verse peterselie. Maak een aardappelpuree. Droog de gekuiste zonnevisjes met keukenpapier en wentel ze in vloeiende bloem. Bak de visjes ongeveer drie à vier minuten op elke kant in een hete pan met bruisende boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet even warm weg.
Schil de asperges grondig, zodat er geen taaie slierten achterblijven. Stoom ze gaar in een vijftal minuutjes in de microgolfoven of op een andere manier.Op het bord. Leg een zonnevis op het bord. Daarnaast een schep aardappelpuree, afgewerkt met gedroogde gebakken uitjes. Daarnaast een zestal asperges. Werk verder af met een mengeling van gehakte peterselie en geplet ei. En tenslotte een flinke schep warme bearnaisesaus over de asperges. Nog een paar draaien uit de pepermolen erover en klaar.