griet met gegrilde groenten
peper en zout peterselie bloem boter visfond witte wijn room citroen kappertjes

griet met gegrilde groenten

Op het bord. Verwijder voor het opdienen het vel en fileer de vissen. Leg op elk bord een mooi stuk vis, overgoten met vissaus. Daarnaast een royale portie gegrilde groenten en ook een handvol veldsla. Werk af met plukjes peterselie. Serveer met vaatjes olie en azijn. Je kan er gebakken of gegrilde aardappeltjes bij opdienen.
De groenten. Was de veldsla en zet koel weg. Snijd de venkel in dikke schijven. Snijd het groen van een paar stronken prei, verwijder de worteldraadjes maar snijd de uiteinden er niet af. Snijd van de lente-uien halverwege het groen af. Verwijder de worteldraadjes. Schil en vierendeel een paar uien. Verhit een grillpan op de barbecue en grill de groenten in een beetje olijfolie. Kruid met venkelzaad, peper en zout. Sluit het deksel van de barbecue en laat een kwartiertje tot half uurtje staan tot de groenten gaar zijn. Keer de groenten in die tijd een paar keer om in de grillpan. Maak een vissaus. Begin met een roux van boter met bloem en leng die aan met visfond, witte wijn naar smaak en room. Doe er een scheutje citroensap bij en een eetlepel kappertjes met wat van het vocht uit hun potje. De griet. Snijd het donkere vel van de griet in tot op het bot. Leg de vissen op een barbecueschotel, type plancha en zet die op het barbecuerooster. Sluit het deksel en laat een kwartiertje staan tot de griet gaar is. Omkeren van de vis hoeft niet.
griet veldsla venkel prei lente-ui uien olijfolie venkelzaad
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

griet met

gegrilde groenten

De groenten. Was de veldsla en zet koel weg. Snijd de venkel in dikke schijven. Snijd het groen van een paar stronken prei, verwijder de worteldraadjes maar snijd de uiteinden er niet af. Snijd van de lente-uien halverwege het groen af. Verwijder de worteldraadjes. Schil en vierendeel een paar uien. Verhit een grillpan op de barbecue en grill de groenten in een beetje olijfolie. Kruid met venkelzaad, peper en zout. Sluit het deksel van de barbecue en laat een kwartiertje tot half uurtje staan tot de groenten gaar zijn. Keer de groenten in die tijd een paar keer om in de grillpan.
peper en zout peterselie bloem boter visfond witte wijn room citroen kappertjes
Op het bord. Verwijder voor het opdienen het vel en fileer de vissen. Leg op elk bord een mooi stuk vis, overgoten met vissaus. Daarnaast een royale portie gegrilde groenten en ook een handvol veldsla. Werk af met plukjes peterselie. Serveer met vaatjes olie en azijn. Je kan er gebakken of gegrilde aardappeltjes bij opdienen.
Maak een vissaus. Begin met een roux van boter met bloem en leng die aan met visfond, witte wijn naar smaak en room. Doe er een scheutje citroensap bij en een eetlepel kappertjes met wat van het vocht uit hun potje. De griet. Snijd het donkere vel van de griet in tot op het bot. Leg de vissen op een barbecueschotel, type plancha en zet die op het barbecuerooster. Sluit het deksel en laat een kwartiertje staan tot de griet gaar is. Omkeren van de vis hoeft niet.
griet veldsla venkel prei lente-ui uien olijfolie venkelzaad
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 griet 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 venkel
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige