kippenbouillon
pastis
room
dille
grijze garnaaltjes
peper en zout
boter
leng in wortelsaus
met pastis
Zet de handmixer in de pot en mix tot een dikke
saus. Druk deze bereiding door een fijne zeef in
een proper pannetje. Giet er een half flesje
kookroom en een borrelglas pastis bij. Breng
even aan de kook en zet dan het pannetje langs
de kant.
Bestuif de lengfilets met vloeiende bloem. Bak
ze rondom even aan in een pannetje met
bruisende boter. Kruid de bovenkant met peper
en zout. Zet het pannetje 20 minuten in een
voorverwarmde oven op 175°C.
Op het bord. Schep een spiegel wortelsaus op
de borden. Leg daarop een vismoot. Werk af
met gepelde grijze garnaaltjes en plukjes verse
dille. Dien op met, bij voorkeur, een
aardappelpuree.
lengfilet
vloeiende bloem
wortelen
sjalotten
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
Maak een vijftal dikke wortelen schoon en snijd
ze in schijfjes. Hak een drietal dikke sjalotten
en een paar knoflookteentjes fijn. Smelt een
flinke klont boter in een pan, doe de wortelen,
sjalot en knoflook erbij en laat ze stoven met
het deksel op de pan. Schenk er na een tiental
minuutjes een kwart litertje kippenbouillon bij.
Kruid met peper en zout. Laat nog een tiental
minuutjes sudderen.