kippenbouillon pastis room dille grijze garnaaltjes peper en zout boter
vrijgeven.

leng in wortelsaus met pastis

Zet de handmixer in de pot en mix tot een dikke saus. Druk deze bereiding door een fijne zeef in een proper pannetje. Giet er een half flesje kookroom en een borrelglas pastis bij. Breng even aan de kook en zet dan het pannetje langs de kant. Bestuif de lengfilets met vloeiende bloem. Bak ze rondom even aan in een pannetje met bruisende boter. Kruid de bovenkant met peper en zout. Zet het pannetje 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Op het bord. Schep een spiegel wortelsaus op de borden. Leg daarop een vismoot. Werk af met gepelde grijze garnaaltjes en plukjes verse dille. Dien op met, bij voorkeur, een aardappelpuree.
leng in wortelsaus met pastis
lengfilet vloeiende bloem wortelen sjalotten knoflook
de              passie Creatief Koken kookvurige
Maak een vijftal dikke wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Hak een drietal dikke sjalotten en een paar knoflookteentjes fijn. Smelt een flinke klont boter in een pan, doe de wortelen, sjalot en knoflook erbij en laat ze stoven met het deksel op de pan. Schenk er na een tiental minuutjes een kwart litertje kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat nog een tiental minuutjes sudderen.
print
kippenbouillon pastis room dille grijze garnaaltjes peper en zout boter

leng in wortelsaus

met pastis

Zet de handmixer in de pot en mix tot een dikke saus. Druk deze bereiding door een fijne zeef in een proper pannetje. Giet er een half flesje kookroom en een borrelglas pastis bij. Breng even aan de kook en zet dan het pannetje langs de kant. Bestuif de lengfilets met vloeiende bloem. Bak ze rondom even aan in een pannetje met bruisende boter. Kruid de bovenkant met peper en zout. Zet het pannetje 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Op het bord. Schep een spiegel wortelsaus op de borden. Leg daarop een vismoot. Werk af met gepelde grijze garnaaltjes en plukjes verse dille. Dien op met, bij voorkeur, een aardappelpuree.
lengfilet vloeiende bloem wortelen sjalotten knoflook
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 leng
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
Maak een vijftal dikke wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Hak een drietal dikke sjalotten en een paar knoflookteentjes fijn. Smelt een flinke klont boter in een pan, doe de wortelen, sjalot en knoflook erbij en laat ze stoven met het deksel op de pan. Schenk er na een tiental minuutjes een kwart litertje kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat nog een tiental minuutjes sudderen.
de              passie Creatief Koken kookvurige