kip met appelmoes
Appelmoes: Schil de appelen en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze op in een pannetje met wat water. Laat afgedekt sudderen tot de appelpartjes zacht worden.

kip met appelmoes

ingrediënten - info appelen suiker of stevia
Je kan de bereiding nu mixen of juist niet, als je liever nog wat beet hebt. Volgende keuze: een zoetmiddel zoals suiker of stevia toevoegen of niet. Deze keuze wordt deels bepaald door de zuurtegraad van de appeltjes. Appelmoes is in de Belgische keuken een klassiek bijgerechtje bij gebakken of gegrilde kip. Een volledige braadkip: verwijder het touwtje en de sticker met het lotnummer. Spoel de kip vanbinnen en ook de buitenkant en dep droog. Bestuif met olijfoliespray en kruid met een kipkruidenmengeling. Leg de kip in een ingeöliede ovenpan en zet die in een voorverwarmde oven op de stand ‘hete lucht’. Eerst 15 minuten onafgedekt op 200°C, dan 15 minuten op 185°C. Giet een glas water in de pan. Zet die nog 30 minuten afgedekt in de oven op 185°C, gewone stand. Dien op met frietjes, kroketjes of gekookte aardappelen. En zet absoluut ook een pot mayonaise op tafel.
braadkip kipkruidenmengeling olijfoliespray
Creatief Koken de              passie kookvurige
print
Appelmoes: Schil de appelen en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze op in een pannetje met wat water. Laat afgedekt sudderen tot de appelpartjes zacht worden.

kip met appelmoes

ingrediënten - info appelen suiker of stevia
Je kan de bereiding nu mixen of juist niet, als je liever nog wat beet hebt. Volgende keuze: een zoetmiddel zoals suiker of stevia toevoegen of niet. Deze keuze wordt deels bepaald door de zuurtegraad van de appeltjes. Appelmoes is in de Belgische keuken een klassiek bijgerechtje bij gebakken of gegrilde kip. Een volledige braadkip: verwijder het touwtje en de sticker met het lotnummer. Spoel de kip vanbinnen en ook de buitenkant en dep droog. Bestuif met olijfoliespray en kruid met een kipkruidenmengeling. Leg de kip in een ingeöliede ovenpan en zet die in een voorverwarmde oven op de stand ‘hete lucht’. Eerst 15 minuten onafgedekt op 200°C, dan 15 minuten op 185°C. Giet een glas water in de pan. Zet die nog 30 minuten afgedekt in de oven op 185°C, gewone stand. Dien op met frietjes, kroketjes of gekookte aardappelen. En zet absoluut ook een pot mayonaise op tafel.
braadkip kipkruidenmengeling olijfoliespray
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige