Appelmoes: Schil de appelen en ontdoe ze
van het klokhuis. Snijd ze in dobbelsteentjes en
zet ze op in een pannetje met wat water. Laat
afgedekt sudderen tot de appelpartjes zacht
worden.
kip met appelmoes
Je kan de bereiding nu mixen of juist niet, als
je liever nog wat beet hebt. Volgende keuze:
een zoetmiddel zoals suiker of stevia
toevoegen of niet. Deze keuze wordt deels
bepaald door de zuurtegraad van de appeltjes.
Appelmoes is in de Belgische keuken een
klassiek bijgerechtje bij gebakken of gegrilde
kip.
Een volledige braadkip: verwijder het touwtje
en de sticker met het lotnummer. Spoel de kip
vanbinnen en ook de buitenkant en dep droog.
Bestuif met olijfoliespray en kruid met een
kipkruidenmengeling. Leg de kip in een
ingeöliede ovenpan en zet die in een
voorverwarmde oven op de stand ‘hete lucht’.
Eerst 15 minuten onafgedekt op 200°C, dan 15
minuten op 185°C. Giet een glas water in de
pan. Zet die nog 30 minuten afgedekt in de
oven op 185°C, gewone stand.
Dien op met frietjes, kroketjes of gekookte
aardappelen. En zet absoluut ook een pot
mayonaise op tafel.
appelen
suiker of zoetmiddel
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
bijpassende gerechten: