Appelmoes: Schil de appelen en ontdoe ze van het klokhuis.
Snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze op in een pannetje met
wat water. Laat afgedekt sudderen tot de appelpartjes zacht
worden.
kip met appelmoes
ingrediënten - info
appelen
suiker of stevia
Je kan de bereiding nu mixen of juist niet, als je liever nog wat
beet hebt. Volgende keuze: een zoetmiddel zoals suiker of
stevia toevoegen of niet. Deze keuze wordt deels bepaald
door de zuurtegraad van de appeltjes.
Appelmoes is in de Belgische keuken een klassiek
bijgerechtje bij gebakken of gegrilde kip.
Een volledige braadkip: verwijder het touwtje en de sticker
met het lotnummer. Spoel de kip vanbinnen en ook de
buitenkant en dep droog. Bestuif met olijfoliespray en kruid
met een kipkruidenmengeling. Leg de kip in een ingeöliede
ovenpan en zet die in een voorverwarmde oven op de stand
‘hete lucht’. Eerst 15 minuten onafgedekt op 200°C, dan 15
minuten op 185°C. Giet een glas water in de pan. Zet die nog
30 minuten afgedekt in de oven op 185°C, gewone stand.
Dien op met frietjes, kroketjes of gekookte aardappelen. En
zet absoluut ook een pot mayonaise op tafel.
meer recepten met pluimvee: