gerookte zalm ‘belle vue’

gerookte zalm ui peterselie
Koel de borden. Leg er één laag fijngesneden gerookte zalm op. Werk af met fijn gesnipperde ui, gehakte peterselie, een draai uit de pepermolen en een schijfje citroen. Dien op met getoasted stokbrood en goede boter.

Erfgoedgerechten

Hoewel dit één van de meest eenvoudige gerechtjes is, zonder veel inbreng van de hobbykok (tenzij je de zalm zelf rookt), heeft het een ongelooflijk feestelijke uitstraling en vraagt het eigenlijk, in een feestmenu, om begeleid te worden van een glaasje champagne. De presentatie kan uiteraard verfijnd worden. Draai de zalm in roosjes en decoreer de borden met schijfjes hard gekoot ei, een mayonaise of dillesausje, salade en andere kleurrijke groentjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
citroen stokbrood boter peper uit de molen
Koel de borden. Leg er één laag fijngesneden gerookte zalm op. Werk af met fijn gesnipperde ui, gehakte peterselie, een draai uit de pepermolen en een schijfje citroen. Dien op met getoasted stokbrood en goede boter.

gerookte zalm

‘belle vue’

gerookte zalm ui peterselie

erfgoedgerechten

Hoewel dit één van de meest eenvoudige gerechtjes is, zonder veel inbreng van de hobbykok (tenzij je de zalm zelf rookt), heeft het een ongelooflijk feestelijke uitstraling en vraagt het eigenlijk, in een feestmenu, om begeleid te worden van een glaasje champagne. De presentatie kan uiteraard verfijnd worden. Draai de zalm in roosjes en decoreer de borden met schijfjes hard gekoot ei, een mayonaise of dillesausje, salade en andere kleurrijke groentjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
citroen stokbrood boter peper uit de molen
Bereiding Ingrediënten privacy beleid