Koel de borden. Leg er één laag fijngesneden
gerookte zalm op. Werk af met fijngesnipperde
ui, gehakte peterselie, een draai uit de
pepermolen en een schijfje citroen.
Dien op met getoast stokbrood en goede boter.
gerookte zalm
belle vue
Hoewel dit één van de meest eenvoudige
gerechtjes is, zonder veel inbreng van de
hobbykok (tenzij je de zalm zelf rookt), heeft
het een ongelooflijk feestelijke uitstraling en
vraagt het eigenlijk, in een feestmenu, om
begeleid te worden van een glaasje
champagne.
De presentatie kan uiteraard verfijnd
worden. Draai de zalm in roosjes en
decoreer de borden met schijfjes hard
gekoot ei, een mayonaise of dillesausje,
salade en andere kleurrijke groentjes.
citroen
stokbrood
boter
peper uit de molen
gerookte zalm
ui
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: