Begin met een kaassaus. Maak een roux van
vloeiende bloem en boter. Leng aan met melk
tot een dikke bechamel. Meng met grof
geraspte gruyère en een draai uit de
pepermolen.
.
croque madame
Neem twee dikke boterhammen en smeer op
elk een laag kaassaus. Leg op één van de
sneetjes een dikke schel gekookte ham en
daarop een sneetje Oud Brugge of
gelijksoortige kaas.
Dek af met het tweede boterhammetje, met de
kaassaus boven. Leg de croques in een
ovenschotel op bakpapier. Bak ze in 15
minuten of tot de juiste kleur bereikt is, in een
oven voorverwarmd op 185°C.
Maak ondertussen de spiegeleieren, één per
croque.
Haal de croques uit de oven en werk af met
een spiegelei. Kruid dit met een beetje peper
en zout.
Je kan bij dit gerecht een fris slaatje serveren
en sausjes zoals ketchup, mayonaise,
cocktailsaus of wat je favoriete frituursausje
ook is.
peper en zout
boterhammen
gekookte ham
Oud Brugge
eieren
boter
vloeiende bloem
boter
melk
gruyère
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: