kippenroomsoep
ingrediënten - info
soepkip
peper & zout
prei
ui
selder
Maak een bouillon: doe gekuiste en versneden prei, ui, selder
en wortel, een takje tijm en een paar laurierblaadjes samen in
een soepketel. Vul aan tot halfweg met water en breng aan de
kook.
Leg de kip in de bouillon en laat ongeveer 1 tot 1 ½ uur zacht
koken. Verwijder ze dan uit de soep.
Recept voor kippenroomsoep. Heel banaal zal je
denken? Jazeker, behalve wanneer je, zoals hier,
zélf je kippenbouillon maakt in de plaats van
bouillonblokjes te gebruiken.
wortel
verse tijm
laurierblaadjes
vloeiende bloem
boter
room
Zet de handmixer in de ketel en giet door een zeef.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak een roux en leng aan met de bouillon en room tot
een gladde, stevige soep.
RECEPTFICHE