kippenroomsoep
Maak een bouillon: doe gekuiste en
versneden prei, ui, selder en wortel, een takje
tijm en een paar laurierblaadjes samen in een
soepketel. Vul aan tot halfweg met water en
breng aan de kook.
Leg de kip in de bouillon en laat ongeveer 1 tot
1 ½ uur zacht koken. Verwijder ze dan uit de
soep.
Zet de handmixer in de ketel en giet door een
zeef. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een roux en leng aan met de bouillon en
room tot een gladde, stevige soep.
wortel
verse tijm
laurierblaadjes
vloeiende bloem
boter
room
Recept voor kippenroomsoep. Heel banaal
zal je denken? Jazeker, behalve wanneer je,
zoals hier, zélf je kippenbouillon maakt in de
plaats van bouillonblokjes te gebruiken.
soepkip
peper & zout
prei
ui
selder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer soep: