boerenomelet
Bak gekookte aardappelschijfjes goudbruin in
boter. Bak gesnipperde ui en geplet knoflook.
Snij de ringworst in centimeterdikke plakjes en
bak ze samen met de hamblokjes en spekjes.
Voeg al deze bereidingen samen en overgiet
met geklutste eieren tot een dikke omelet
ontstaat. Strooi wat geraspte gruyère over de
omelet en laat even kleuren onder de grill.
Een ‘boerenomelet’ is zowat de
verzamelnaam voor gerechtjes op basis
van een eierkoek, die je klaarmaakt om
overschotjes uit je koelkast weg te werken.
misschien een beetje oneerbiedig voor een
toch wel smakelijk eindresultaat op het
bord.
Zonder eieren geen omelet, maar voor het
overige kan je eindeloos variëren met de
ingrediënten die je ermee combineert.
Hesp, salami, worst, tomaten, ui, je noemt
het en het past er wel bij.
Een bijzondere ‘twist’ geef je aan je creatie,
door de omelet met geraspte kaas te
overdekken en dan even onder de grill te
zetten tot die kleurt.
gruyère
eieren
aardappel
tomaat
ui
knoflook
hamblokjes
ringworstspekjes
boter
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad: