gegratineerd witloof met hesp

gegratineerd witloof met hesp

Stoof het witloof in een beetje boter, bestrooi met wat suiker. Voeg wat gesneden lookteentjes toe. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht. Maak bechamelsaus en gebruik daarbij melk en kookvocht. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de helft van de Gruyère toe.
Rol elk witloofstronkje in een plak beenham en schik ze in een ovenschotel. Oversaus en werk af met de rest van de kaas. Zet 20 minuten in een oven op 185°C tot de schotel gegratineerd is.
vloeiende bloem boter geraspte gruyère suiker nootmuskaat peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
witloof sneden beenham melk knoflook
print

gegratineerd

witloof met hesp

Stoof het witloof in een beetje boter, bestrooi met wat suiker. Voeg wat gesneden lookteentjes toe. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht. Maak bechamelsaus en gebruik daarbij melk en kookvocht. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de helft van de Gruyère toe.
Rol elk witloofstronkje in een plak beenham en schik ze in een ovenschotel. Oversaus en werk af met de rest van de kaas. Zet 20 minuten in een oven op 185°C tot de schotel gegratineerd is.
vloeiende bloem boter geraspte gruyère suiker nootmuskaat peper & zout
witloof sneden beenham melk knoflook
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vlees:
bijpassende gerechten:
de              passie Creatief Koken kookvurige