gegratineerd
witloof met hesp
Stoof het witloof in een beetje boter, bestrooi
met wat suiker. Voeg wat gesneden
lookteentjes toe. Laat uitlekken en bewaar het
kookvocht.
Maak bechamelsaus en gebruik daarbij melk
en kookvocht. Kruid met peper, zout en
nootmuskaat en voeg de helft van de Gruyère
toe.
Rol elk witloofstronkje in een plak beenham en
schik ze in een ovenschotel. Oversaus en werk
af met de rest van de kaas.
Zet 20 minuten in een oven op 185°C tot de
schotel gegratineerd is.
vloeiende bloem
boter
geraspte gruyère
suiker
nootmuskaat
peper & zout
witloof
sneden beenham
melk
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vlees:
bijpassende gerechten: