quiche
met prei en ham
Bak de taartbodem blind met gewicht
gedurende 20 minuten.
Maak ondertussen de vulling: sauteer
gesneden ui, prei, en knoflook in boter. Voeg
op het einde de in blokjes gesneden gekookte
hespenblokjes toe en laat die even mee
sudderen. Breng op smaak met gedroogde
tijm, peper, zout, cayennepeper en
nootmuskaat.
Deze quiche is familie van de Franse quiche
Lorraine, hoewel de soortgenoot uit
Lotharingen niet dezelfde ingrediënten
bevat.
Onze quiche met prei en ham heeft dus geen
échte adelbrieven, maar behoort zonder
twijfel tot ons culinair erfgoed.
Laat op laag vuur wat uitdampen, want deze
bereiding moet zo droog mogelijk zijn. Maak
een mengsel van eieren, room en geraspte
Zwitserse gruyère.
Maak de taartbodem vrij, schep er de
preibereiding in en daarop de ei-kaas-room
bereiding. Bedek met de rest van de gemalen
Gruyère en zet 35 minuten in een oven op
185°C.
gekookte hesp
peper en zout
cayennepeper
nootmuskaat
tijm
25 cl room
4 eieren
gruyère
kruimeldeeg
boter
bloem
prei
ui
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: