quiche met prei en ham

kruimeldeeg boter bloem prei ui knoflook gekookte hesp
Bak de taartbodem blind met gewicht gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de vulling: sauteer gesneden ui, prei, en knoflook in boter. Voeg op het einde de in blokjes gesneden gekookte hespenblokjes toe en laat die even meesudderen. Breng op smaak met gedroogde tijm, peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
Deze quiche is familie van de Franse quiche Lorraine, hoewel de soortgenoot uit Lotharingen niet dezelfde ingrediënten bevat. Onze quiche met prei en ham heeft dus geen échte adelbrieven, maar behoort zonder twijfel tot ons culinair erfgoed.

Erfgoedgerechten

Laat op laag vuur wat uitdampen, want deze bereidng moet zo droog mogelijk zijn. Maak een mengsel van eieren, room en geraspte Zwitserse Gruyère. Maak de taartbodem vrij, schep er de preibereiding in en daarop de ei-kaas-room bereiding. Bedek met de rest van de gemalen Gruyère en zet 35 minuten in een oven op 185°C.
de              passie Creatief Koken kookvurige
peper en zout cayennepeper nootmuskaat tijm 25 cl room 4 eieren Gruyère

quiche

met prei en ham

Bak de taartbodem blind met gewicht gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de vulling: sauteer gesneden ui, prei, en knoflook in boter. Voeg op het einde de in blokjes gesneden gekookte hespenblokjes toe en laat die even meesudderen. Breng op smaak met gedroogde tijm, peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
Deze quiche is familie van de Franse quiche Lorraine, hoewel de soortgenoot uit Lotharingen niet dezelfde ingrediënten bevat. Onze quiche met prei en ham heeft dus geen échte adelbrieven, maar behoort zonder twijfel tot ons culinair erfgoed.
Ingrediënten
kruimeldeeg boter bloem prei ui knoflook gekookte hesp
Bereiding

erfgoedgerechten

Laat op laag vuur wat uitdampen, want deze bereidng moet zo droog mogelijk zijn. Maak een mengsel van eieren, room en geraspte Zwitserse Gruyère. Maak de taartbodem vrij, schep er de preibereiding in en daarop de ei-kaas-room bereiding. Bedek met de rest van de gemalen Gruyère en zet 35 minuten in een oven op 185°C.
de              passie Creatief Koken kookvurige
peper en zout cayennepeper nootmuskaat tijm 25 cl room 4 eieren Gruyère
privacy beleid