hespenrolletjes
met asperges
Schil de asperges grondig. Stoom ze gaar in
een tiental minuutjes, afhankelijk van hun dikte.
Laat volledig afkoelen. Rol ze per twee op in
sneetjes gekookte ham.
Was de ijsbergsla en snipper de blaadjes.
Snijd een komkommer ongeschild in plakjes.
Kook de eieren hard, laat volledig afkoelen en
snijd ze gepeld in plakjes. Kook aardappeltjes.
Laat ze volledig afkoelen. Verdeel ze in partjes
en meng ze in een kommetje met mayonaise
en gesnipperd bieslook.
Op het bord: een bedje ijsbergsla met daarop
de hamrolletjes met asperges. Werk af met een
paar stukjes aardappel, gesneden ei, gesneden
komkommer, kerstomaatjes en gehakte
peterselie.
Serveer met een potje mayonaise en zet ook
de pepermolen en een zoutvatje klaar.
Vervang eventueel de koude aardappeltjes
door gebakken aardappeltjes voor een even
lekkere variant. Je kan ook een dienbord vullen
met deze rolletjes en de begeleidende
ingrediënten en deze gebruiken in een koud
buffet.
kerstomaatjes
peterselie
aardappeltjes
bieslook
mayonaise
peper en zout
gekookte beenham
asperges
eieren
ijsbergsla
komkommer
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: