balletjes in tomatensaus
Maak een smaakvolle groentebouillon met ui, kruidentuiltje, prei, selder, wortel, een en een schenkel. Je kan ook groentebouillonblokjes gebruiken als het snel moet gaan. Draai balletjes van het gehakt, gemengd met geraspte ui, geperst knoflook, een boterham zonder korst geweekt in melk, een ei, peper en zout. Pocheer de balletjes kort in de bouillon, laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter.

balletjes in tomatensaus

Maak een roux en leng aan tot sausdikte met de groentebouillon. Meng met tomatenpuree en een blik tomatenblokjes. Vierendeel witte champignons en bak ze tot bijna droog in wat olijfolie. Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en de champignons. Breng op temperatuur en werk af met een scheut Madeira en gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree.
champignons olijfolie madeirawijn peterselie Groentebouillon: ui prei selder wortel kruidentuiltje schenkel
Creatief Koken de              passie kookvurige
gemengd gehakt ui knoflook oud brood melk eieren peper & zout boter vloeiende bloem tomatenpuree tomatenblokjes uit blik
print
Maak een smaakvolle groentebouillon met ui, kruidentuiltje, prei, selder, wortel, een en een schenkel. Je kan ook groentebouillonblokjes gebruiken als het snel moet gaan. Draai balletjes van het gehakt, gemengd met geraspte ui, geperst knoflook, een boterham zonder korst geweekt in melk, een ei, peper en zout. Pocheer de balletjes kort in de bouillon, laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter.

balletjes

in tomatensaus

Maak een roux en leng aan tot sausdikte met de groentebouillon. Meng met tomatenpuree en een blik tomatenblokjes. Vierendeel witte champignons en bak ze tot bijna droog in wat olijfolie. Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en de champignons. Breng op temperatuur en werk af met een scheut Madeira en gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree.
champignons olijfolie madeirawijn peterselie Groentebouillon: ui prei selder wortel kruidentuiltje schenkel
gemengd gehakt ui knoflook oud brood melk eieren peper & zout boter vloeiende bloem tomatenpuree tomatenblokjes uit blik
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige