Maak een smaakvolle groentebouillon met ui,
kruidentuiltje, prei, selder, wortel, een en een
schenkel. Je kan ook groentebouillonblokjes
gebruiken als het snel moet gaan.
Draai balletjes van het gehakt, gemengd met
geraspte ui, geperst knoflook, een boterham
zonder korst geweekt in melk, een ei, peper en
zout. Pocheer de balletjes kort in de bouillon,
laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter.
balletjes
in tomatensaus
Maak een roux en leng aan tot sausdikte met
de groentebouillon. Meng met tomatenpuree en
een blik tomatenblokjes.
Vierendeel witte champignons en bak ze tot
bijna droog in wat olijfolie.
Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en
de champignons. Breng op temperatuur en
werk af met een scheut Madeira en gehakte
peterselie.
Dien op met aardappelpuree.
champignons
olijfolie
madeirawijn
peterselie
Groentebouillon:
ui
prei
selder
wortel
kruidentuiltje
schenkel
gemengd gehakt
ui
knoflook
oud brood
melk
eieren
peper & zout
boter
vloeiende bloem
tomatenpuree
tomatenblokjes uit
blik
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: