Bak de ui glazig in boter. Voeg kalfsfond, bier, pruimen, tijm, jeneverbessen, kruidnagel, knoflookpoeder en laurier toe. Breng op smaak met peper en zout Laat minstens een half uur pruttelen onder deksel, tot de pruimen week en gelatineus zijn. Bind de saus indien gewenst.

Ardens gebraad met kriekbier en pruimen

Ardens gebraad gedroogde pruimen Kriekbier grof gesneden ui bruine kalfsfond boter

Erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
tijm jeneverbessen kruidnagel knoflookpoeder laurier peper & zout
Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een pan en zet het 10 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Daarna afgedekt en met toevoeging van een scheutje water, 45 minuten op 180°C. Laat afgedekt rusten voor het versnijden en opdienen. Dien op met de saus en aardappelkroketten of frietjes.
Bak de ui glazig in boter. Voeg kalfsfond, bier, pruimen, tijm, jeneverbessen, kruidnagel, knoflookpoeder en laurier toe. Breng op smaak met peper en zout Laat minstens een half uur pruttelen onder deksel, tot de pruimen week en gelatineus zijn. Bind de saus indien gewenst. Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een pan en zet het 10 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Daarna afgedekt en met toevoeging van een scheutje water, 45 minuten op 180°C. Laat afgedekt rusten voor het versnijden en opdienen. Dien op met de saus en aardappelkroketten of frietjes.

Ardens gebraad

met kriekbier

en pruimen

Ardens gebraad gedroogde pruimen Kriekbier grof gesneden ui bruine kalfsfond boter

erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
tijm jeneverbessen kruidnagel knoflookpoeder laurier peper & zout
Bereiding Ingrediënten privacy beleid