Bak de ui glazig in boter. Voeg kalfsfond, bier,
pruimen, tijm, jeneverbessen, kruidnagel,
knoflookpoeder en laurier toe. Breng op smaak
met peper en zout
Laat minstens een half uur pruttelen onder
deksel, tot de pruimen week en gelatineus zijn.
Bind de saus indien gewenst.
Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een
pan en zet het 10 minuten in een oven
voorverwarmd op 200°C. Daarna afgedekt en
met toevoeging van een scheutje water, 45
minuten op 180°C.
Laat afgedekt rusten voor het versnijden en
opdienen. Dien op met de saus en
aardappelkroketten of frietjes.
Ardens gebraad
met kriekbier
en pruimen
boter
tijm
jeneverbessen
kruidnagel
knoflookpoeder
laurier
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassende gerechten:
kruimelpad
meer recepten met vlees: