Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in de vleesmolen, zelfs al heb je het gemalen gekocht. Het moet werkelijk één homogene vezelloze massa vormen. Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en specerijen bij. Je kan een kant-en-klare currymix gebruiken of zelf een aangepaste mix maken met keuze uit: gember, kardemom, cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment, paprika, kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en kurkuma.

frikandellen - curryworsten

kippengehakt gemengd gehakt

Erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
currykruiden knoflookpasta peper & zout
Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 2 cm doorsnee. Rol ze ieder apart in een velletje plastiekfolie om de juiste vorm te verkrijgen. Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten in kokend water. Haal ze uit de folie voor onmiddellijk gebruik of vries ze in om te bewaren. Frituur de ontdooide of vers gemaakte frikandel 3 minuten op 175°C. Dien op met gebakken ui, een sausje en frietjes, of op gelijk welke andere wijze.
Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in de vleesmolen, zelfs al heb je het gemalen gekocht. Het moet werkelijk één homogene vezelloze massa vormen. Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en specerijen bij. Je kan een kant-en-klare currymix gebruiken of zelf een aangepaste mix maken met keuze uit: gember, kardemom, cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment, paprika, kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en kurkuma.

frikandellen

curryworsten

kippengehakt gemengd gehakt

erfgoedgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige
currykruiden knoflookpasta peper & zout
Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 2 cm doorsnee. Rol ze ieder apart in een velletje plastiekfolie om de juiste vorm te verkrijgen. Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten in kokend water. Haal ze uit de folie voor onmiddellijk gebruik of vries ze in om te bewaren. Frituur de ontdooide of vers gemaakte frikandel 3 minuten op 175°C. Dien op met gebakken ui, een sausje en frietjes, of op gelijk welke andere wijze.
Bereiding Ingrediënten privacy beleid