Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in
de vleesmolen, zelfs al heb je het gemalen
gekocht. Het moet werkelijk één homogene
vezelloze massa vormen.
Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en
specerijen bij. Je kan een kant-en-klare
currymix gebruiken of zelf een aangepaste mix
maken met keuze uit: gember, kardemom,
cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment,
paprika, kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en
kurkuma.
frikandellen
curryworsten
currykruiden
knoflookpasta
peper & zout
Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 2
cm doorsnee. Rol ze ieder apart in een velletje
plastiekfolie om de juiste vorm te verkrijgen.
Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten
in kokend water. Haal ze uit de folie voor
onmiddellijk gebruik of vries ze in om te
bewaren. Frituur de ontdooide of vers
gemaakte frikandel 3 minuten op 175°C.
Dien op met gebakken ui, een sausje en
frietjes, of op gelijk welke andere wijze.
kippengehakt
gemengd gehakt
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: