Hak het vlees (½ kip - ½ gemengd) zeer fijn in de vleesmolen,
zelfs al heb je het gemalen gekocht. Het moet werkelijk één
homogene vezelloze massa vormen.
Doe er de knoflookpasta en alle kruiden en specerijen bij. Je
kan een kant-en-klare currymix gebruiken of zelf een
aangepaste mix maken met keuze uit: gember, kardemom,
cayenne, zwarte peper, zout, koriander, piment, paprika,
kruidnagel, foelie, kaneel, fenegriek en kurkuma.
frikandellen - curryworsten
ingrediënten - info
kippengehakt
gemengd gehakt
currykruiden
knoflookpasta
peper & zout
Maak rolletjes van ongeveer 10 cm lang op 2 cm doorsnee.
Rol ze ieder apart in een velletje plastiekfolie om de juiste
vorm te verkrijgen.
Gaar de frikandellen in de folie 8 à 10 minuten in kokend
water. Haal ze uit de folie voor onmiddellijk gebruik of vries
ze in om te bewaren. Frituur de ontdooide of vers gemaakte
frikandel 3 minuten op 175°C.
Dien op met gebakken ui, een sausje en frietjes, of op gelijk
welke andere wijze.