halfdroge
kerstomaatjes
kruidnagel
jebeverbessen
gedroogde
veenbessen
salie
verse tijm
takjes rozemarijn
peterselie
laurier
foelie
olijfolie
peper en zout
parmezaan
tagliatelle
bolognese van hert
Bak de gehakte uien in een scheutje olijfolie
tot ze glazig worden. Voeg de geplette
knoflookteentjes toe en roer om. Doe het
hertengehakt bij in de pan. Trek het open tot
losse vleeskorrels. Roerbak tot het vlees mooi
gekleurd is. Kruid met foelie, peper en zout.
Bestuif met rode balsamicoazijn en roer om.
De saus. Giet nu in gelijke hoeveelheden rode
wijn en wildfond in de pan. Meng met een
potje tomatenpuree. Zorg ervoor dat er
voldoende vocht bij het vlees is, zonder dat het
hoeft te zwemmen. Leg het kruidentuiltje in de
pan samen met een tiental geplette
jeneverbessen, een vijftal stuks kruidnagel en
een eetlepel gedroogde cranberry’s.
Schep de gestoomde groenten bij het vlees en
roer om. Dek de pan af en laat de bereiding
een half uurtje sudderen op laag vuur.
Verwijder daarna het deksel en laat de saus
nog een half uurtje uitdampen. Verwijder het
kruidentuiltje. Meng met de krokante pancetta
en een paar halfgedroogde kerstomaatjes.
Op het bord. Schep een portie tagliatelle op
het bord met daarop een pollepel van de
hertensaus. Werk af met plukjes peterselie en
geraspte parmezaan.
hertengehakt
pancetta
rode wijn
wildfond
rode balsamico
tomatenpuree
wortel
raapjes
pastinaak
rode uien
selder
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
Voorbereiding. Schil en snijd een paar
worteltjes, een grote pastinaak en een grote of
een paar kleine raapjes in kleine
dobbelsteentjes. Schil en snijd een tweetal
sprieten groene selder in ringetjes. Druk een
halve bol gepelde knoflookteentjes door de
knoflookpers. Maak een kruidentuiltje van
takjes verse tijm, rozemarijn, salie, peterselie
en laurier. Hak een drietal rode uien fijn.
Bereiding. Stoom de mengeling van de
dobbelsteentjes wortel, pastinaak en raapjes
samen met de ringetjes selder één minuutje in
een microgolfoven op vol vermogen. Zet
afgedekt weg.
Bak een ruime portie fijngesneden pancetta in
een beetje olijfolie tot ze mooi krokant zijn. Zet
afgedekt weg.
Maak tagliatelle met je pastamachine of gebruik
een vers of droog alternatief. Kook de tagliatelle
gaar in een achttal minuutjes of volg de
instructies op de verpakking. Zet de pasta
afgedekt en warm weg.