halfdroge kerstomaatjes
kruidnagel
jebeverbessen
gedroogde veenbessen
salie
verse tijm
takjes rozemarijn
peterselie
laurier
foelie
olijfolie
peper en zout
parmezaan
tagliatelle bolognese van hert
ingrediënten - info
hertengehakt
pancetta
rode wijn
wildfond
rode balsamico
tomatenpuree
wortel
raapjes
pastinaak
rode uien
selder
knoflook
Bak de gehakte uien in een scheutje olijfolie tot ze glazig
worden. Voeg de geplette knoflookteentjes toe en roer om.
Doe het hertengehakt bij in de pan. Trek het open tot losse
vleeskorrels. Roerbak tot het vlees mooi gekleurd is. Kruid
met foelie, peper en zout. Bestuif met rode balsamicoazijn en
roer om.
De saus. Giet nu in gelijke hoeveelheden rode wijn en
wildfond in de pan. Meng met een potje tomatenpuree. Zorg
ervoor dat er voldoende vocht bij het vlees is, zonder dat het
hoeft te zwemmen. Leg het kruidentuiltje in de pan samen met
een tiental geplette jeneverbessen, een vijftal stuks kruidnagel
en een eetlepel gedroogde cranberry’s.
Schep de gestoomde groenten bij het vlees en roer om. Dek
de pan af en laat de bereiding een half uurtje sudderen op
laag vuur. Verwijder daarna het deksel en laat de saus nog
een half uurtje uitdampen. Verwijder het kruidentuiltje. Meng
met de krokante pancetta en een paar halfgedroogde
kerstomaatjes.
Op het bord. Schep een portie tagliatelle op het bord met
daarop een pollepel van de hertensaus. Werk af met plukjes
peterselie en geraspte parmezaan.
Voorbereiding. Schil en snijd een paar worteltjes, een grote
pastinaak en een grote of een paar kleine raapjes in kleine
dobbelsteentjes. Schil en snijd een tweetal sprieten groene
selder in ringetjes. Druk een halve bol gepelde
knoflookteentjes door de knoflookpers. Maak een kruidentuiltje
van takjes verse tijm, rozemarijn, salie, peterselie en laurier.
Hak een drietal rode uien fijn.
Bereiding. Stoom de mengeling van de dobbelsteentjes
wortel, pastinaak en raapjes samen met de ringetjes selder
één minuutje in een microgolfoven op vol vermogen. Zet
afgedekt weg.
Bak een ruime portie fijngesneden pancetta in een beetje
olijfolie tot ze mooi krokant zijn. Zet afgedekt weg.
Maak tagliatelle met je pastamachine of gebruik een vers of
droog alternatief. Kook de tagliatelle gaar in een achttal
minuutjes of volg de instructies op de verpakking. Zet de pasta
afgedekt en warm weg.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.