eieren paneermeel boter olijfolie peper en zout citroen hollandaisesaus
vrijgeven.

kabeljauw met daslook en groene asperges

Asperges. Verwijder het houterige stuk onderaan de asperges. Ze schillen hoeft niet. Spoelen wel uiteraard. Stoom ze gaar in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hun dikte. Controleer in die tijd een paar keer om te zien of ze al zacht genoeg zijn. Kabeljauw. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Paneer de moten. Haal ze door de vloeiende bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door een schaaltje met paneermeel.
Doe een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Verwarm op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Draai de moten één keer om en dat zeer voorzichtig om het uiteenvallen te vermijden. Daslook en bloedzuring. Droog de blaadjes met keukenpapier. Frituur ze een paar seconden in een pannetje met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk af met grof zeezout. Op het bord. Giet een spiegel hollandaisesaus op het bord. Spreid daarop een zestal asperges en een vismoot. Werk af naar eigen inzicht en inspiratie met een schijfje citroen, gefrituurde daslookblaadjes en bloedzuring.
kabeljauw groene asperges daslook bloedzuring vloeiende bloem
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Asperges. Verwijder het houterige stuk onderaan de asperges. Ze schillen hoeft niet. Spoelen wel uiteraard. Stoom ze gaar in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hun dikte. Controleer in die tijd een paar keer om te zien of ze al zacht genoeg zijn. Kabeljauw. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Paneer de moten. Haal ze door de vloeiende bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door een schaaltje met paneermeel.
eieren paneermeel boter olijfolie peper en zout citroen hollandaisesaus

kabeljauw met

daslook en groene

asperges

Doe een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Verwarm op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Draai de moten één keer om en dat zeer voorzichtig om het uiteenvallen te vermijden. Daslook en bloedzuring. Droog de blaadjes met keukenpapier. Frituur ze een paar seconden in een pannetje met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk af met grof zeezout. Op het bord. Giet een spiegel hollandaisesaus op het bord. Spreid daarop een zestal asperges en een vismoot. Werk af naar eigen inzicht en inspiratie met een schijfje citroen, gefrituurde daslookblaadjes en bloedzuring.
kabeljauw groene asperges daslook bloedzuring vloeiende bloem
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 daslook
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 kabeljauw
meer recepten met kabeljauw:
de              passie Creatief Koken kookvurige