Asperges. Verwijder het houterige stuk onderaan de asperges. Ze schillen hoeft niet. Spoelen wel uiteraard. Stoom ze gaar in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hun dikte. Controleer in die tijd een paar keer om te zien of ze al zacht genoeg zijn. Kabeljauw. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Paneer de moten. Haal ze door de vloeiende bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door een schaaltje met paneermeel.
Doe een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Verwarm op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Draai de moten één keer om en dat zeer voorzichtig om het uiteenvallen te vermijden.Daslook en bloedzuring. Droog de blaadjes met keukenpapier. Frituur ze een paar seconden in een pannetje met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk af met grof zeezout.Op het bord. Giet een spiegel hollandaisesaus op het bord. Spreid daarop een zestal asperges en een vismoot. Werk af naar eigen inzicht en inspiratie met een schijfje citroen, gefrituurde daslookblaadjes en bloedzuring.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Asperges. Verwijder het houterige stuk onderaan de asperges. Ze schillen hoeft niet. Spoelen wel uiteraard. Stoom ze gaar in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hun dikte. Controleer in die tijd een paar keer om te zien of ze al zacht genoeg zijn. Kabeljauw. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Paneer de moten. Haal ze door de vloeiende bloem, daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door een schaaltje met paneermeel.
eierenpaneermeelboterolijfoliepeper en zoutcitroenhollandaisesaus
kabeljauw met
daslook en groene
asperges
Doe een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan. Verwarm op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Draai de moten één keer om en dat zeer voorzichtig om het uiteenvallen te vermijden.Daslook en bloedzuring. Droog de blaadjes met keukenpapier. Frituur ze een paar seconden in een pannetje met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk af met grof zeezout.Op het bord. Giet een spiegel hollandaisesaus op het bord. Spreid daarop een zestal asperges en een vismoot. Werk af naar eigen inzicht en inspiratie met een schijfje citroen, gefrituurde daslookblaadjes en bloedzuring.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!