Stoom de asperges 3 tot 5 minuutjes,
afhankelijk van hun omvang. Ze hoeven niet
gaar te zijn. Laat ze even afkoelen en wikkel ze
dan per drie stuks in een tweetal sneetjes
gekookte ham.
Schep in een ovenschotel een laag spinazie met
ui. Leg daarop de rolletjes van asperge met
ham. Giet er de kaassaus over en verdeel die
gelijkmatig. Eindig met een laagje geraspte
gruyère, verrijkt met wat geraspte parmezaan
en bedek het oppervlak met een dun laagje
paneermeel.
Schuif de schotel 25 minuutjes in een oven
voorverwarmd op 185°C. zet de laatste vijf
minuutjes de ovengrill op om een mooi gekleurd
resultaat te hebben.
Dien op met gekookte aardappeltjes.
vloeiende bloem
parmezaan
gruyère
mosterd
paneermeel
nootmuskaat
peper en zout
aspergegratin met
ham en spinazie
Voorbereiding. Snijd het onderste uiteinde van
de asperges af op een centimetertje of twee.
Schil ze en niet te zuinig, want alle harde
vezels moeten weg of het eindresultaat valt niet
te vreten.
Was de bladspinazie, snijd de stengels en de
harde nerven eraf. Spoel tot alle zand
weggespoeld is. Hak een zoete ui fijn. Maak
een groentebouillon of gebruik een
bouillonblokje opgelost in heet water.
Bereiding. Maak een roux met vloeiende
bloem en leng aan met kookroom en
groentebouillon. Kruid met nootmuskaat, peper
en zout. Voeg een goeie 100 g geraspte
parmezaan en een eetlepel mosterd toe. Meng
goed.
Fruit de gesneden ui in wat boter tot glazig.
Smelt een flinke klont boter in een wok en laat
er de spinazie in slinken. Doe er de gefruite ui
bij en meng.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.