Sinaasaardappelpuree. Kook een kilootje
bloemige aardappelen. Snijd een venkelknol in
reepjes en stoom ze samen gaar in een
twintigtal minuutjes op 110°C. Pers drie
sinaasappelen uit. Snijd een grote ui in schijfjes
en stoof ze glazig in wat boter. Meng al deze
ingrediënten, kruid met peper, zout,
nootmuskaat en voeg een flesje culinaire room
toe. Zet de staafmixer in de pot. Mix tot een
homogene puree.
Preisaus. Snijd het groen van een vijftal
preistaven en een bussel dikke lente-uien. Was
grondig en snijd het groen in reepjes. Stoom het
20 minuten op 120°C. Mix het daarna in de
blender en voeg een pollepel van het
overgebleven stoomvocht toe. Het resultaat is
een donkergroen papje.
Breng een half litertje visbouillon aan de kook
samen met een flesje culinaire room en een
glas witte wijn. Laat met een kwartje inkoken.
Voeg dan het groentepapje toe. Kruid bij met
peper en zout. Laat nog een paar minuutjes
doorkoken. Bind de saus indien gewenst met
wat zetmeel opgelost in een glaasje witte wijn.
Schelvishaasje. Portioneer het schelvishaasje
in grote stukken. Kruid bovenop met gedroogde
dille, steranijspoeder, peper en zout. Leg ze in
een stoommandje en stoom ze gaar 10 minuten
op 110°C.
prei
lente-uitjes
visbouillon
culinaire room
witte wijn
zetmeel
citroen
tomaten
lamsoor
koriander
boter
olijfolie
schelvishaasje op
sinaasappelpuree
met preigroensaus
schelvishaasje
gedroogde dille
steranijspoeder
bloemige
aardappelen
venkelknol
sinaasappelen
volle room
uien
peper en zout
nootmuskaat
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met schelvis:
Andere bereidingen. Haal de pel van een
tweetal vleestomaten, maak ze leeg en snijd
het vruchtvlees in blokjes. Haal de steeltjes van
een portie lamsoor. Was het grondig en dep het
droog met keukenpapier. Laat het kort slinken
in een lepeltje olijfolie in een hete pan.
Op het bord. Leg een bodempje
sinaasappelpuree op de borden en daarop een
vismoot. Giet er de preisaus over of naast. Leg
een hoopje lamsoor naast de vis en kruid met
wat grof zeezout. Werk de borden af met
bieslook, tomatenblokjes, een schijfje citroen en
plukjes koriander of bladpeterselie.
enkel het groen van prei en pijpajuin
in de saus