champignons met geitenkaas en Schrobbelèr
sjalot bieslook olijfolie peper en zout
vrijgeven.

champignons met geitenkaas en Schrobbelèr

ingrediënten - info grote champignons zachte geitenkaas Schrobbelèr
Voorbereiding. Kies zo groot mogelijke witte of bruine champignons. Verwijder de stam en schraap de lamellen weg. Snijd de bovenkant van de hoedjes weg met een scherp mes, wat het raakvlak met de braadpan zal vergroten. Bak de leeggemaakte champignons in een braadpan met bruisende boter op hoge temperatuur. Reken op 2 à 3 minuten baktijd per kant. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Zet ze even aan de kant in de oven op warmhoudfunctie.
Schrobbelèr is een kruidenlikeurtje uit Tilburg, Nederland. Het onderscheidt zich van andere kruidenlikeuren door zijn lage alcoholpercentage. Het heeft een milde en zoete smaak. Veel kruidenlikeuren, zoals Jägermeister of Beerenburg, hebben een hoger alcoholpercentage en een meer bittere of kruidige smaak. Schrobbelèr bevat een mix van 43 kruiden, waarvan steranijs en kaneel duidelijk naar voren komen. Het likeurtje is ook bij ons populair, vooral in de grensregio met Nederland.
De vulling. Kies een zacht geitenkaasje, type Chavroux. Hier werd de versie met bieslook gebruikt. Meng de kaas met een borrelglas Schrobbelèr of een ander zoet kruidenlikeurtje. Het Spaanse Licor 43 komt het dichtste in de buurt van deze smaak. Meng goed en zet even terug in de frigo. Op het bord. Haal de hoedjes uit de oven en vul ze met de kaasbereiding. Werk af met verse bieslooksnippers.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
sjalot bieslook olijfolie peper en zout
ingrediënten - info grote champignons zachte geitenkaas Schrobbelèr
Ingrediënten

champignons

met geitenkaas en

Schrobbelèr

Schrobbelèr is een kruidenlikeurtje uit Tilburg, Nederland. Het onderscheidt zich van andere kruidenlikeuren door zijn lage alcoholpercentage. Het heeft een milde en zoete smaak. Veel kruidenlikeuren, zoals Jägermeister of Beerenburg, hebben een hoger alcoholpercentage en een meer bittere of kruidige smaak. Schrobbelèr bevat een mix van 43 kruiden, waarvan steranijs en kaneel duidelijk naar voren komen. Het likeurtje is ook bij ons populair, vooral in de grensregio met Nederland.
Voorbereiding. Kies zo groot mogelijke witte of bruine champignons. Verwijder de stam en schraap de lamellen weg. Snijd de bovenkant van de hoedjes weg met een scherp mes, wat het raakvlak met de braadpan zal vergroten. Bak de leeggemaakte champignons in een braadpan met bruisende boter op hoge temperatuur. Reken op 2 à 3 minuten baktijd per kant. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Zet ze even aan de kant in de oven op warmhoudfunctie.
champignons met geitenkaas en Schrobbelèr
De vulling. Kies een zacht geitenkaasje, type Chavroux. Hier werd de versie met bieslook gebruikt. Meng de kaas met een borrelglas Schrobbelèr of een ander zoet kruidenlikeurtje. Het Spaanse Licor 43 komt het dichtste in de buurt van deze smaak. Meng goed en zet even terug in de frigo. Op het bord. Haal de hoedjes uit de oven en vul ze met de kaasbereiding. Werk af met verse bieslooksnippers.
de              passie Creatief Koken kookvurige