sjalot
bieslook
olijfolie
peper en zout
champignons
met geitenkaas en
Schrobbelèr
Schrobbelèr is een kruidenlikeurtje uit
Tilburg, Nederland. Het onderscheidt zich
van andere kruidenlikeuren door zijn lage
alcoholpercentage. Het heeft een milde en
zoete smaak. Veel kruidenlikeuren, zoals
Jägermeister of Beerenburg, hebben een
hoger alcoholpercentage en een meer
bittere of kruidige smaak. Schrobbelèr bevat
een mix van 43 kruiden, waarvan steranijs
en kaneel duidelijk naar voren komen.
Het likeurtje is ook bij ons populair, vooral
in de grensregio met Nederland.
Voorbereiding. Kies zo groot mogelijke witte
of bruine champignons. Verwijder de stam en
schraap de lamellen weg. Snijd de bovenkant
van de hoedjes weg met een scherp mes, wat
het raakvlak met de braadpan zal vergroten.
Bak de leeggemaakte champignons in een
braadpan met bruisende boter op hoge
temperatuur. Reken op 2 à 3 minuten baktijd
per kant. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin
gekleurd zijn. Zet ze even aan de kant in de
oven op warmhoudfunctie.
De vulling. Kies een zacht geitenkaasje, type
Chavroux. Hier werd de versie met bieslook
gebruikt. Meng de kaas met een borrelglas
Schrobbelèr of een ander zoet kruidenlikeurtje.
Het Spaanse Licor 43 komt het dichtste in de
buurt van deze smaak. Meng goed en zet
even terug in de frigo.
Op het bord. Haal de hoedjes uit de oven en
vul ze met de kaasbereiding. Werk af met
verse bieslooksnippers.
grote champignons
zachte geitenkaas
Schrobbelèr
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: