sjalot
bieslook
olijfolie
peper en zout
champignons met geitenkaas en Schrobbelèr
ingrediënten - info
grote champignons
zachte geitenkaas
Schrobbelèr
Voorbereiding. Kies zo groot mogelijke witte of bruine
champignons. Verwijder de stam en schraap de lamellen weg.
Snijd de bovenkant van de hoedjes weg met een scherp mes,
wat het raakvlak met de braadpan zal vergroten.
Bak de leeggemaakte champignons in een braadpan met
bruisende boter op hoge temperatuur. Reken op 2 à 3 minuten
baktijd per kant. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd
zijn. Zet ze even aan de kant in de oven op warmhoudfunctie.
Schrobbelèr is een kruidenlikeurtje uit Tilburg, Nederland.
Het onderscheidt zich van andere kruidenlikeuren door
zijn lage alcoholpercentage. Het heeft een milde en zoete
smaak. Veel kruidenlikeuren, zoals
Jägermeister of Beerenburg, hebben een
hoger alcoholpercentage en een meer bittere
of kruidige smaak. Schrobbelèr bevat een mix
van 43 kruiden, waarvan steranijs en kaneel
duidelijk naar voren komen.
Het likeurtje is ook bij ons populair, vooral
in de grensregio met Nederland.
De vulling. Kies een zacht geitenkaasje, type
Chavroux. Hier werd de versie met bieslook
gebruikt. Meng de kaas met een borrelglas
Schrobbelèr of een ander zoet kruidenlikeurtje.
Het Spaanse Licor 43 komt het dichtste in de
buurt van deze smaak. Meng goed en zet even
terug in de frigo.
Op het bord. Haal de hoedjes uit de oven en vul
ze met de kaasbereiding. Werk af met verse
bieslooksnippers.
meer vegetarische gerechten: