vispannetje van
kabeljauw met
kruidenkaas
witte wijn
boter
radijsscheutjes
preischeutjes
droge gebakken
uitjes
mozzarella
paneermeel
parmezaan
peper en zout
Maak een kruidige visbouillon en laat even
goed doorkoken. Verlaag het vuur, leg de
stukken kabeljauwhaasje in de bouillon en laat
onder het kookpunt een vijftal minuutjes
pocheren. De lamellen mogen loskomen, maar
dan is het wel tijd om de vis uit de bouillon te
halen. Zet afgedekt en koel weg tot verder
gebruik.
Snijd een tweetal gele uien, een preiwit, twee
geschraapte wortelen en een paar gepelde
knoflookteentjes in en fijne brunoise. Stoof
deze fijngesneden groenten afgedekt in een
kookpot met een klontje boter. Kruid met peper
en zout. Voeg een kuipje kruidenkaas met
bieslook en tuinkruiden toe en de helft zoveel
mascarpone. Meng alles op middelhoog vuur
met een scheut witte wijn tot een fluweelzachte
saus, zonder te koken.
Haal de groene blaadjes van een selder en zet
die apart weg. Was de prei- en radijsscheutjes.
Leg een handvol gedroogde gebakken uitjes
klaar. Snijd een bol buffelmozzarella in
schijven.
Vul de vispannetjes met een laag kabeljauw.
Schep er een paar lepels van de
groentemengeling met kaas overheen en roer
om.
Leg er een tweede laag kabeljauw bovenop.
Werk af met gedroogde uitjes, schijven
mozzarella, paneermeel en geraspte
parmezaan.
Zet de vispannetjes 25 minuten in een oven op
heteluchtstand, voorverwarmd op 185°C. Voor
het opdienen kan je de pannetjes afwerken met
verse gehakte witte selderblaadjes en
scheutjes van radijs en prei.
kabeljauwhaasje
visbouillon
kruidenkaas
mascarpone
ui
prei
wortelen
seldergroen
vers knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met kabeljauw: