bami goreng met
courgettenoedels
kerstomaatjes
knoflook
bamboe
gekonfijte gember
verse koriander
kipfilet
hamblokjes
eieren
wokolie
bami kruidenmix
peper en zout
Wie bami goreng zegt, denkt meestal aan
gewokte noedels met vlees, groenten en een
zeer herkenbare smaak van de kruidenmix
die erin verwerkt is. In dit recept worden de
noedels vervangen door ‘courghetti’, ofwel
courgettes die door de spiraalsnijder
gehaald zijn. Ze vormen lange slierten, die
veel gelijken op spaghetti of noedels. Dat is
een perfect alternatief voor wie een
koolhydraatarm eetpatroon volgt. Maar wat
méér is, het is gewoon lekker.
Courgettenoedels. Was de courgette grondig
maar schil ze niet. Verwijder beide uiteinden en
druk de courgette door een spiraalsnijder. De
rauwe slierten zijn waterig. Om dat weg te
werken zonder zout te gebruiken, spreid je ze
uit op een ovenrooster. Zet de oven op 100°C,
op heteluchtstand en laat ze minstens een half
uurtje uitzweten. Ze moeten verder niet gewokt,
gebakken of gekookt worden. Houd ze warm
op 85°C tot het opdienen.
Groenten. Snijd een paar worteltjes, een paar
snoeppaprika’s en een grote gele ui in een fijne
brunoise. Snijd een preistaaf en een
selderijstengel in ringetjes. Snijd de Chinese
kool in sliertjes. Was de sojascheuten en laat
de bamboescheuten uitlekken. Knijp een paar
teentjes knoflook door de knoflookpers. Snijd
een stukje gekonfijte gember in fijne reepjes.
Wok al deze groenten samen kort in wat
wokolie. Voeg een glas water toe en meng met
de kruidenmix.
Andere bereidingen. Maak een omelet van
twee eitjes en snijd ze in reepjes van een
centimetertje breed. Snijd een kipfilet in grote
dobbelstenen, schroei ze dicht op hoog vuur
en wok ze daarna volledig gaar op lager vuur.
Kruid met peper en zout. Haal de roosjes van
een broccoli en stoom ze gaar.
Afwerking. Meng de gewokte groenten met
de kipblokjes en omeletreepjes, hamblokjes en
gestoomde broccoli. Vul de borden met
courgettenoedels en schep daarover een flinke
portie groenten- en vleesmengeling. Werk de
borden af met gehalveerde veelkleurige
kerstomaatjes en gesnipperde verse koriander.
Wil je zelf je kruidenmix voor bami goreng
maken, meng dan naar eigen smaak deze
ingrediënten: knoflookpoeder, korianderpoeder,
gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder,
kurkuma, chilipoeder, kerrie, peper en zout.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
courgettes
uien
broccoli
wortelen
selder
prei
Chinese kool
taugé
paprika’s