visgyros met fijne groentjes
paprikapoeder verse gember verse koriander oregano zonnebloemolie citroen witte wijn visbouillon mascarpone peper en zout

visgyros met fijne groentjes

Snijd de staartvis in moten van 3 à 4 centimeter lang. Kuis en snijd de paprika’s, uien, wortelen, selder, prei en knoflook in een zeer fijne brunoise. Maak naar eigen smaak een specerijenmengeling van komijnpoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Reken op een flinke eetlepel van deze mix voor ½ kg vis. Neem een grote glazen kom, geen inox dus en schep er de groenten en de vis in. Meng met de kruidenmix en een centimetertje geraspte verse gember. Voeg nog een paar eetlepels gedroogde oregano en peterselie toe. Giet er tenslotte een glas zonnebloemolie overheen en het sap van een citroen. Meng opnieuw grondig en zet de pot afgedekt een uurtje in de koelkast. Haal de vismoten uit de marinade en verwijder de groentjes die eraan kleven. Zet de vis afgedekt langs de kant. Neem een wokpan en roerbak de groenten een paar minuutjes. Voeg een half glas visbouillon en evenveel witte wijn toe. Niet teveel vocht toevoegen want we maken geen soep. Meng tenslotte met een paar eetlepels mascarpone. Leg de vismoten in de bereiding en laat die al roerend in de pan gaar worden op middelhoog vuur. Schep de gyros op de borden en werk af met verse koriander. Dien op met aardappelpuree, kroketjes of brood.
brunoise van fijne groentjes gemarineerde staartvis met groentjes
Staartvis, ook ‘lotte’ of ‘zeeduivel’ genoemd, heeft één centrale graat die meer gelijkt op een been. Voor de rest is het beestje graatloos en dus perfect eetbaar, zelfs voor de meest fervente gratenhater. Bovendien is het een vaste vis en dat is net wat je nodig hebt om visgyros te maken.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
staartvis (lotte) gele en rode paprika rode ui wortelen groene selder prei knoflook komijn currypoeder

visgyros

met fijne groentjes

paprikapoeder verse gember verse koriander oregano zonnebloemolie citroen witte wijn visbouillon mascarpone peper en zout
Snijd de staartvis in moten van 3 à 4 centimeter lang. Kuis en snijd de paprika’s, uien, wortelen, selder, prei en knoflook in een zeer fijne brunoise. Maak naar eigen smaak een specerijenmengeling van komijnpoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Reken op een flinke eetlepel van deze mix voor ½ kg vis. Neem een grote glazen kom, geen inox dus en schep er de groenten en de vis in. Meng met de kruidenmix en een centimetertje geraspte verse gember. Voeg nog een paar eetlepels gedroogde oregano en peterselie toe. Giet er tenslotte een glas zonnebloemolie overheen en het sap van een citroen. Meng opnieuw grondig en zet de pot afgedekt een uurtje in de koelkast. Haal de vismoten uit de marinade en verwijder de groentjes die eraan kleven. Zet de vis afgedekt langs de kant. Neem een wokpan en roerbak de groenten een paar minuutjes. Voeg een half glas visbouillon en evenveel witte wijn toe. Niet teveel vocht toevoegen want we maken geen soep. Meng tenslotte met een paar eetlepels mascarpone. Leg de vismoten in de bereiding en laat die al roerend in de pan gaar worden op middelhoog vuur. Schep de gyros op de borden en werk af met verse koriander. Dien op met aardappelpuree, kroketjes of brood.
visgyros met fijne groentjes
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
zeeduivel - lotte - staartvis  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassende gerechten:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
staartvis (lotte) gele en rode paprika rode ui wortelen groene selder prei knoflook komijn currypoeder