schorseneren op Vlaamse wijze met gerookte zalm
uien peterselie bieslook melk natuurazijn peper en zout

schorseneren op Vlaamse wijze met gerookte zalm

Maak de schorseneren schoon, schil ze met een dunschiller en leg ze vervolgens in water met azijn. Kook ze gaar in een twintigtal minuutjes in melk aangelengd met water. Pocheer één eitje per persoon. Breng daartoe een kookpot water vermengd met een glas azijn aan de kook. Verminder het vuur onder het kookpunt. Breek de eieren in afzonderlijke schaaltjes. Maak een kolkbeweging in het water. Giet er voorzichtig een eitje per keer in en laat 6 minuten pocheren. Snipper een kleine ui, een handvol peterselie en wat bieslook. Op het bord: een paar schorseneren. Drapeer daarover een sneetje gerookte zalm met daarop wat gesnipperde uitjes. Werk het bord af met garnaaltjes, bieslook, peterselie en een gepocheerd eitje. Dien op met cocktailsaus, tartaarsaus of hollandaise. Er hoeft verder niets bij, maar een stukje brood of wat aardappelpuree kan best.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
schorseneren gerookte zalm grijze garnalen eieren

schorseneren op

Vlaamse wijze met

gerookte zalm

uien peterselie bieslook melk natuurazijn peper en zout
Maak de schorseneren schoon, schil ze met een dunschiller en leg ze vervolgens in water met azijn. Kook ze gaar in een twintigtal minuutjes in melk aangelengd met water. Pocheer één eitje per persoon. Breng daartoe een kookpot water vermengd met een glas azijn aan de kook. Verminder het vuur onder het kookpunt. Breek de eieren in afzonderlijke schaaltjes. Maak een kolkbeweging in het water. Giet er voorzichtig een eitje per keer in en laat 6 minuten pocheren. Snipper een kleine ui, een handvol peterselie en wat bieslook. Op het bord: een paar schorseneren. Drapeer daarover een sneetje gerookte zalm met daarop wat gesnipperde uitjes. Werk het bord af met garnaaltjes, bieslook, peterselie en een gepocheerd eitje. Dien op met cocktailsaus, tartaarsaus of hollandaise. Er hoeft verder niets bij, maar een stukje brood of wat aardappelpuree kan best.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 schorseneren 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
schorseneren gerookte zalm grijze garnalen eieren