uien
peterselie
bieslook
melk
natuurazijn
peper en zout
ingrediënten - info
schorseneren
gerookte zalm
grijze garnalen
eieren
schorseneren op Vlaamse wijze met gerookte zalm
Maak de schorseneren schoon, schil ze met een dunschiller
en leg ze vervolgens in water met azijn. Kook ze gaar in een
twintigtal minuutjes in melk aangelengd met water.
Pocheer één eitje per persoon. Breng daartoe een kookpot
water vermengd met een glas azijn aan de kook. Verminder
het vuur onder het kookpunt. Breek de eieren in afzonderlijke
schaaltjes. Maak een kolkbeweging in het water. Giet er
voorzichtig een eitje per keer in en laat 6 minuten pocheren.
Snipper een kleine ui, een handvol peterselie en wat bieslook.
Op het bord: een paar schorseneren. Drapeer daarover een
sneetje gerookte zalm met daarop wat gesnipperde uitjes.
Werk het bord af met garnaaltjes, bieslook, peterselie en een
gepocheerd eitje.
Dien op met cocktailsaus, tartaarsaus of hollandaise. Er hoeft
verder niets bij, maar een stukje brood of wat aardappelpuree
kan best.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.