Maak de schorseneren schoon, schil ze met een dunschiller en leg ze vervolgens in water met azijn. Kook ze gaar in een twintigtal minuutjes in melk aangelengd met water. Pocheer één eitje per persoon. Breng daartoe een kookpot water vermengd met een glas azijn aan de kook. Verminder het vuur onder het kookpunt. Breek de eieren in afzonderlijke schaaltjes. Maak een kolkbeweging in het water. Giet er voorzichtig een eitje per keer in en laat 6 minuten pocheren.Snipper een kleine ui, een handvol peterselie en wat bieslook. Op het bord: een paar schorseneren. Drapeer daarover een sneetje gerookte zalm met daarop wat gesnipperde uitjes. Werk het bord af met garnaaltjes, bieslook, peterselie en een gepocheerd eitje.Dien op met cocktailsaus, tartaarsaus of hollandaise. Er hoeft verder niets bij, maar een stukje brood of wat aardappelpuree kan best.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
uienpeterseliebieslookmelknatuurazijnpeper en zout
Maak de schorseneren schoon, schil ze met een dunschiller en leg ze vervolgens in water met azijn. Kook ze gaar in een twintigtal minuutjes in melk aangelengd met water. Pocheer één eitje per persoon. Breng daartoe een kookpot water vermengd met een glas azijn aan de kook. Verminder het vuur onder het kookpunt. Breek de eieren in afzonderlijke schaaltjes. Maak een kolkbeweging in het water. Giet er voorzichtig een eitje per keer in en laat 6 minuten pocheren.Snipper een kleine ui, een handvol peterselie en wat bieslook. Op het bord: een paar schorseneren. Drapeer daarover een sneetje gerookte zalm met daarop wat gesnipperde uitjes. Werk het bord af met garnaaltjes, bieslook, peterselie en een gepocheerd eitje.Dien op met cocktailsaus, tartaarsaus of hollandaise. Er hoeft verder niets bij, maar een stukje brood of wat aardappelpuree kan best.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!