roggenvleugel met gemarineerde venkel
prei ui knoflook kappertjes lichte room droge vermouth witte wijn peterselie

roggenvleugel met gemarineerde venkel

Preiroomsaus. Kuis de groenten en snijd de prei op ringetjes, de ui in halvemaantjes en druk een paar gepelde knoflookteentjes door de knoflookpers. Bak deze ingrediënten samen in een beetje boter. Giet er na een paar minuutjes een scheut witte wijn, een glas culinaire room en de helft zoveel droge vermouth bij. Kruid met peper en zout. Meng met een paar koffielepeltjes uitgelekte kappertjes. Laat een paar minuten doorkoken. Gemarineerde venkel. Was en snijd de venkelknollen met de broodsnijmachine in dunne plakjes. Verwijder de harde kern onderaan niet, opdat ze niet uiteen zouden vallen. Maak een marinade van 4 delen sinaasappelsap, 3 delen olijfolie en 1 deel witte balsamico-azijn. Hier werden bloedsinaasappelen gebruikt, maar gewone zijn ook OK.
gemarineerde venkel
Giet de marinade in een ondiepe ovenschotel. Wentel er de venkel in. Zorg ervoor dat ze zoveel als mogelijk naast elkaar liggen in één laag. Laat minstens een uur marineren. Draai ze een paar keren om. Zet de ovenschotel, met de marinade er nog in, 30 minuten in een voorverwarmde oven op hetelucht en op 185°C. Roggenvleugels. Dep de vleugels droog met keukenpapier en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant in bruisende boter aangelengd met olijfolie. Kruid met peper en zout. Afwerking. Spreid een paar venkelschijven uit over voorverwarmde borden. Leg daarop een roggenvleugeltje en de preiroomsaus. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
roggenvleugels vloeiende bloem boter venkel witte balsamico (bloed)sinaasappel olijfolie

roggenvleugel

met gemarineerde

venkel

prei ui knoflook kappertjes lichte room droge vermouth witte wijn peterselie
Preiroomsaus. Kuis de groenten en snijd de prei op ringetjes, de ui in halvemaantjes en druk een paar gepelde knoflookteentjes door de knoflookpers. Bak deze ingrediënten samen in een beetje boter. Giet er na een paar minuutjes een scheut witte wijn, een glas culinaire room en de helft zoveel droge vermouth bij. Kruid met peper en zout. Meng met een paar koffielepeltjes uitgelekte kappertjes. Laat een paar minuten doorkoken. Gemarineerde venkel. Was en snijd de venkelknollen met de broodsnijmachine in dunne plakjes. Verwijder de harde kern onderaan niet, opdat ze niet uiteen zouden vallen. Maak een marinade van 4 delen sinaasappelsap, 3 delen olijfolie en 1 deel witte balsamico-azijn. Hier werden bloedsinaasappelen gebruikt, maar gewone zijn ook OK.
Giet de marinade in een ondiepe ovenschotel. Wentel er de venkel in. Zorg ervoor dat ze zoveel als mogelijk naast elkaar liggen in één laag. Laat minstens een uur marineren. Draai ze een paar keren om. Zet de ovenschotel, met de marinade er nog in, 30 minuten in een voorverwarmde oven op hetelucht en op 185°C. Roggenvleugels. Dep de vleugels droog met keukenpapier en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant in bruisende boter aangelengd met olijfolie. Kruid met peper en zout. Afwerking. Spreid een paar venkelschijven uit over voorverwarmde borden. Leg daarop een roggenvleugeltje en de preiroomsaus. Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
roggenvleugel met gemarineerde venkel
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 venkel
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
meer recepten met rog:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
roggenvleugels vloeiende bloem boter venkel witte balsamico (bloed)sinaasappel olijfolie