marmietje
met Noordzeevis
Gepocheerde vis. Breng de gezeefde
visbouillon samen met de inhoud van een busje
volle room aan de kook. Laat inkoken en breng
op smaak met peper, selderzout en
venkelpoeder. Je kan er zoals hier een lepeltje
kurkuma aan toevoegen. Dat geeft kleur,
zonder de smaak te beïnvloeden.
Leg de vismoten van kabeljauw, koolvis en
zeepaling pocheren in de bouillon. Haal ze eruit
als ze gaar zijn en bewaar afgedekt voor verder
gebruik.
Los een paar eetlepels vloeiende bloem op in
water. Breng de visbouillon aan de kook en
bind deze met de bloem tot een fluweelzachte
gebonden saus.
Afwerking. Verdeel de gepocheerde vis over
de individuele vispannetjes. Overgiet met
vissaus. Leg er de gebakken vismoten bij en
werk af met fijn gesneden lente-uitjes. Die
geven een frisse toets aan dit gerechtje.
Dien op met gekookte aardappelen of
aardappelpuree.
peper en zout
peterselie
tijm
laurier
rozemarijn
volle room
boter
vloeiende bloem
selderijzout
venkelpoeder
kurkuma
lente-uitjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Maak eerst de visfond. Maak het visafval
schoon. Verwijder de ingewanden en was het
bloed van de graten en afsnijdsels weg onder
de lopende kraan. Hak de uien, selder, prei en
wortel en venkel in grove stukken. Doe er een
paar gekneusde knoflookteentjes bij. Hak het
visafval in stukken. Doe alles samen in een
kookpot en vul aan met water tot alle
ingrediënten ondergedompeld zijn.
Kruid met peper en zout. Maak een
kruidentuiltje van peterseliestengels, tijm,
laurier en rozemarijn. Leg het in de kookpot.
Breng aan de kook en verminder dan het vuur
tot tegen het kookpunt. Na 30 minuten is de
visbouillon klaar. Druk de bereiding door een
puntzeef.
Gebakken vis. Wentel gefileerde rode poon en
moten van de staartvis in vloeiende bloem, klop
ze af en bak alles samen in een hete pan met
bruisende boter. Kruid met peper en zout. Zet
afgedekt weg van het vuur tot verder gebruik.
rode poon
zeepaling
kabeljauw
koolvis
staartvis
visafval
uien
prei
selder
wortelen
knoflook