peper en zout
peterselie
tijm
laurier
rozemarijn
volle room
boter
vloeiende bloem
selderijzout
venkelpoeder
kurkuma
lente-uitjes
marmietje met Noordzeevis
ingrediënten - info
rode poon
zeepaling
kabeljauw
koolvis
staartvis
visafval
uien
prei
selder
wortelen
knoflook
Gepocheerde vis. Breng de gezeefde visbouillon samen met
de inhoud van een busje volle room aan de kook. Laat
inkoken en breng op smaak met peper, selderzout en
venkelpoeder. Je kan er zoals hier een lepeltje kurkuma aan
toevoegen. Dat geeft kleur, zonder de smaak te beïnvloeden.
Leg de vismoten van kabeljauw, koolvis en zeepaling
pocheren in de bouillon. Haal ze eruit als ze gaar zijn en
bewaar afgedekt voor verder gebruik.
Los een paar eetlepels vloeiende bloem op in water. Breng de
visbouillon aan de kook en bind deze met de bloem tot een
fluweelzachte gebonden saus.
Afwerking. Verdeel de gepocheerde vis over de individuele
vispannetjes. Overgiet met vissaus. Leg er de gebakken
vismoten bij en werk af met fijn gesneden lente-uitjes. Die
geven een frisse toets aan dit gerechtje.
Dien op met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Maak eerst de visfond. Maak het visafval schoon. Verwijder
de ingewanden en was het bloed van de graten en afsnijdsels
weg onder de lopende kraan. Hak de uien, selder, prei en
wortel en venkel in grove stukken. Doe er een paar gekneusde
knoflookteentjes bij. Hak het visafval in stukken. Doe alles
samen in een kookpot en vul aan met water tot alle
ingrediënten ondergedompeld zijn.
Kruid met peper en zout. Maak een kruidentuiltje van
peterseliestengels, tijm, laurier en rozemarijn. Leg het in de
kookpot. Breng aan de kook en verminder dan het vuur tot
tegen het kookpunt. Na 30 minuten is de visbouillon klaar.
Druk de bereiding door een puntzeef.
Gebakken vis. Wentel gefileerde rode poon en moten van de
staartvis in vloeiende bloem, klop ze af en bak alles samen in
een hete pan met bruisende boter. Kruid met peper en zout.
Zet afgedekt weg van het vuur tot verder gebruik.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.