varkenshaasje met wortelroomsaus
tomatenpuree peper en zout kurkuma cognac vloeiende bloem kerstomaatjes olijfoliespray zoete aardappelen varkenshaasje boter peterselie

varkenshaasje met wortelroomsaus

ingrediënten - info uien knoflook boter wortelen tijm rozemarijn paprikapoeder komijnpoeder kippenbouillon culinaire room
Gepofte tomaatjes. Verhit een antikleefpan. Bestuif met olijfoliespray. Roerbak de kerstomaatjes tot ze bijna openbarsten. Zoete aardappelstaafjes. Schil en snijd de zoete aardappel in staafjes. Bestuif met olijfoliespray en vloeiende bloem. Bak ze goudbruin en gaar in een pan met boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Het varkenshaasje. Breng het vlees op kamertemperatuur. Verhit een kleefpan met een flinke klont boter. Leg het haasje erin en bak het 3 minuten aan elke kant op redelijk hoog vuur, waarbij je het vlees slechts éénmaal keert. Giet een half glas water in de pan, zet het deksel erop en laat af het vuur verder garen.Snijd het haasje daarna in medaillons. Op het bord. Naar eigen inzicht een combinatie van medaillons, de saus, de groenten en afgewerkt met plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Wortelroomsaus. Fruit gesnipperde ui en geplet knoflook in boter in een diepe pan. Hak geschilde wortelen even kort fijn in de blender en voeg toe aan de bereiding. Kruid met tijm, rozemarijn, zacht paprikapoeder en komijnpoeder. Laat nog even staan op middelhoog vuur en voeg dan kippenbouillon, culinaire room en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en een eetlepel kurkuma. Laat een paar minuten inkoken. Druk de bereiding door een chinois (zeef). Probeer er zoveel als mogelijk vocht uit te persen, want daarin zit de smaak van de saus. Giet er een borrelglas cognac bij en bind de saus met vloeiende bloem opgelost in water. De snijbonen. Was en snijd de snijbonen diagonaal in repen van ongeveer 5 cm. Stoom ze bijna gaar in 6 minuten in de microgolfoven. Snijd een sjalotje in een fijne brunoise. Fruit het in een flinke klont boter. Voeg de uitgelekte stukken snijboon toe en roerbak een paar minuten tot de bonen helemaal beetgaar zijn.

varkenshaasje

met wortelroomsaus

Bereiding
Gepofte tomaatjes. Verhit een antikleefpan. Bestuif met olijfoliespray. Roerbak de kerstomaatjes tot ze bijna openbarsten. Zoete aardappelstaafjes. Schil en snijd de zoete aardappel in staafjes. Bestuif met olijfoliespray en vloeiende bloem. Bak ze goudbruin en gaar in een pan met boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Het varkenshaasje. Breng het vlees op kamertemperatuur. Verhit een kleefpan met een flinke klont boter. Leg het haasje erin en bak het 3 minuten aan elke kant op redelijk hoog vuur, waarbij je het vlees slechts éénmaal keert. Giet een half glas water in de pan, zet het deksel erop en laat af het vuur verder garen.Snijd het haasje daarna in medaillons. Op het bord. Naar eigen inzicht een combinatie van medaillons, de saus, de groenten en afgewerkt met plukjes peterselie.
tomatenpuree peper en zout kurkuma cognac vloeiende bloem kerstomaatjes olijfoliespray zoete aardappelen varkenshaasje boter peterselie
Ingrediënten
ingrediënten - info uien knoflook boter wortelen tijm rozemarijn paprikapoeder komijnpoeder kippenbouillon culinaire room
Wortelroomsaus. Fruit gesnipperde ui en geplet knoflook in boter in een diepe pan. Hak geschilde wortelen even kort fijn in de blender en voeg toe aan de bereiding. Kruid met tijm, rozemarijn, zacht paprikapoeder en komijnpoeder. Laat nog even staan op middelhoog vuur en voeg dan kippenbouillon, culinaire room en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en een eetlepel kurkuma. Laat een paar minuten inkoken. Druk de bereiding door een chinois (zeef). Probeer er zoveel als mogelijk vocht uit te persen, want daarin zit de smaak van de saus. Giet er een borrelglas cognac bij en bind de saus met vloeiende bloem opgelost in water. De snijbonen. Was en snijd de snijbonen diagonaal in repen van ongeveer 5 cm. Stoom ze bijna gaar in 6 minuten in de microgolfoven. Snijd een sjalotje in een fijne brunoise. Fruit het in een flinke klont boter. Voeg de uitgelekte stukken snijboon toe en roerbak een paar minuten tot de bonen helemaal beetgaar zijn.
Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige