varkenshaasje
met wortelroomsaus
Gepofte tomaatjes. Verhit een antikleefpan.
Bestuif met olijfoliespray. Roerbak de
kerstomaatjes tot ze bijna openbarsten.
Zoete aardappelstaafjes. Schil en snijd de
zoete aardappel in staafjes. Bestuif met
olijfoliespray en vloeiende bloem. Bak ze
goudbruin en gaar in een pan met boter en
olijfolie. Kruid met peper en zout.
Het varkenshaasje. Breng het vlees op
kamertemperatuur. Verhit een kleefpan met
een flinke klont boter. Leg het haasje erin en
bak het 3 minuten aan elke kant op redelijk
hoog vuur, waarbij je het vlees slechts éénmaal
keert. Giet een half glas water in de pan, zet
het deksel erop en laat af het vuur verder
garen.Snijd het haasje daarna in medaillons.
Op het bord. Naar eigen inzicht een
combinatie van medaillons, de saus, de
groenten en afgewerkt met plukjes peterselie.
tomatenpuree
peper en zout
kurkuma
cognac
vloeiende bloem
kerstomaatjes
olijfoliespray
zoete aardappelen
varkenshaasje
boter
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met varkenshaasje:
Wortelroomsaus. Fruit gesnipperde ui en
geplet knoflook in boter in een diepe pan. Hak
geschilde wortelen even kort fijn in de blender
en voeg toe aan de bereiding. Kruid met tijm,
rozemarijn, zacht paprikapoeder en
komijnpoeder. Laat nog even staan op
middelhoog vuur en voeg dan kippenbouillon,
culinaire room en een paar eetlepels
tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en
een eetlepel kurkuma. Laat een paar minuten
inkoken.
Druk de bereiding door een chinois (zeef).
Probeer er zoveel als mogelijk vocht uit te
persen, want daarin zit de smaak van de saus.
Giet er een borrelglas cognac bij en bind de
saus met vloeiende bloem opgelost in water.
De snijbonen. Was en snijd de snijbonen
diagonaal in repen van ongeveer 5 cm. Stoom
ze bijna gaar in 6 minuten in de microgolfoven.
Snijd een sjalotje in een fijne brunoise. Fruit het
in een flinke klont boter. Voeg de uitgelekte
stukken snijboon toe en roerbak een paar
minuten tot de bonen helemaal beetgaar zijn.
uien
knoflook
boter
wortelen
tijm
rozemarijn
paprikapoeder
komijnpoeder
kippenbouillon
culinaire room