tomatenpuree
peper en zout
kurkuma
cognac
vloeiende bloem
kerstomaatjes
olijfoliespray
zoete aardappelen
varkenshaasje
boter
peterselie
varkenshaasje met wortelroomsaus
ingrediënten - info
uien
knoflook
boter
wortelen
tijm
rozemarijn
paprikapoeder
komijnpoeder
kippenbouillon
culinaire room
Gepofte tomaatjes. Verhit een antikleefpan. Bestuif met
olijfoliespray. Roerbak de kerstomaatjes tot ze bijna
openbarsten.
Zoete aardappelstaafjes. Schil en snijd de zoete aardappel
in staafjes. Bestuif met olijfoliespray en vloeiende bloem. Bak
ze goudbruin en gaar in een pan met boter en olijfolie. Kruid
met peper en zout.
Het varkenshaasje. Breng het vlees op kamertemperatuur.
Verhit een kleefpan met een flinke klont boter. Leg het haasje
erin en bak het 3 minuten aan elke kant op redelijk hoog vuur,
waarbij je het vlees slechts éénmaal keert. Giet een half glas
water in de pan, zet het deksel erop en laat af het vuur verder
garen.Snijd het haasje daarna in medaillons.
Op het bord. Naar eigen inzicht een combinatie van
medaillons, de saus, de groenten en afgewerkt met plukjes
peterselie.
Wortelroomsaus. Fruit gesnipperde ui en geplet knoflook in
boter in een diepe pan. Hak geschilde wortelen even kort fijn
in de blender en voeg toe aan de bereiding. Kruid met tijm,
rozemarijn, zacht paprikapoeder en komijnpoeder. Laat nog
even staan op middelhoog vuur en voeg dan kippenbouillon,
culinaire room en een paar eetlepels tomatenpuree toe. Kruid
met peper en zout en een eetlepel kurkuma. Laat een paar
minuten inkoken.
Druk de bereiding door een chinois (zeef). Probeer er zoveel
als mogelijk vocht uit te persen, want daarin zit de smaak van
de saus. Giet er een borrelglas cognac bij en bind de saus met
vloeiende bloem opgelost in water.
De snijbonen. Was en snijd de snijbonen diagonaal in repen
van ongeveer 5 cm. Stoom ze bijna gaar in 6 minuten in de
microgolfoven. Snijd een sjalotje in een fijne brunoise. Fruit het
in een flinke klont boter. Voeg de uitgelekte stukken snijboon
toe en roerbak een paar minuten tot de bonen helemaal
beetgaar zijn.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.