steranijspoeder nootmuskaat peper en zout spruiten aardappelen wildfond tuinkruiden -bouillonblokje Cognac rietsuikersiroop gedroogde uitjes reeham peterselie

hertengehaktbrood met gegrilde pruimen

ingrediënten - info hertengehakt room oud brood eieren gedroogde pruimen verse pruimen uien knoflook boter jeneverbessen kruidnagelpoeder maïszetmeel
hertengehaktbrood met gegrilde pruimen
de              passie Creatief Koken kookvurige
Schoon de spruiten, snijd er een kruis in en stoom ze gaar. Kook een paar aardappelen gaar. Bak een gesnipperde ui glazig in een pannetje met boter. Voeg alles samen. Meng goed met een klont boter en wat room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet de staafmixer in de pot en pureer tot een gladde puree. Maak een saus je door een bokaal wildfond te laten inkoken met half zoveel room. Kruid met een half blokje tuinkruidenbouillon en breng op smaak met een half glas cognac. Bind de saus met wat maïszetmeel opgelost in water. Ontpit een paar pruimen, snijd ze in schijven en marineer ze een half uurtje in rietsuikersiroop gemengd met cognac. Laat de schijven uitlekken en bak ze aan beide kanten in een droge hete grillpan. Op het bord. Een spiegel van saus, een paar schijven gehaktbrood, een ring spruitjespuree afgewerkt met gedroogde gehakte uitjes, een paar sneedjes gescheurde gedroogde reeham. Werk af met plukjes peterselie.
Gebruik reeds gehakt hertenvlees of draai ongeveer 750 g hertenstoofvlees door de vleesmolen. Meng dit met in room geweekt en uitgeknepen broodkruim en een tweetal losgeklopte eieren. Voeg een twintigtal gedroogde en gesnipperde, pitloze pruimen toe. Snijd een ui in zeer fijne brunoise. Druk een vijftal gepelde knoflookteentjes door de lookpers. Stoof beiden samen in wat boter tot de uisnippers glazig worden. Laat de bereiding even afkoelen en meng ze dan met het hertengehakt. Kruid naar smaak met kruidnagelpoeder, steranijspoeder, gemalen jeneverbessen, peper en zout. Meng alles goed en maak een broodje van de vleesmassa. Leg dit in een ovenschotel die je vooraf met olijfolie ingevet hebt. Zet het broodje vijf minuten onder een hete grill. Zet de grill uit en stel de temperatuur van de oven in op 185°C. Laat het broodje 45 minuten braden. Dek het daarna af, zet de oven uit, maar laat de schotel nog een kwartiertje staan terwijl de oven afkoelt.
print

hertengehaktbrood

met gegrilde

pruimen

Bereiding
steranijspoeder nootmuskaat peper en zout spruiten aardappelen wildfond tuinkruiden -bouillonblokje Cognac rietsuikersiroop gedroogde uitjes reeham peterselie
Ingrediënten
ingrediënten - info hertengehakt room oud brood eieren gedroogde pruimen verse pruimen uien knoflook boter jeneverbessen kruidnagelpoeder maïszetmeel
Gebruik reeds gehakt hertenvlees of draai ongeveer 750 g hertenstoofvlees door de vleesmolen. Meng dit met in room geweekt en uitgeknepen broodkruim en een tweetal losgeklopte eieren. Voeg een twintigtal gedroogde en gesnipperde, pitloze pruimen toe. Snijd een ui in zeer fijne brunoise. Druk een vijftal gepelde knoflookteentjes door de lookpers. Stoof beiden samen in wat boter tot de uisnippers glazig worden. Laat de bereiding even afkoelen en meng ze dan met het hertengehakt. Kruid naar smaak met kruidnagelpoeder, steranijspoeder, gemalen jeneverbessen, peper en zout. Meng alles goed en maak een broodje van de vleesmassa. Leg dit in een ovenschotel die je vooraf met olijfolie ingevet hebt. Zet het broodje vijf minuten onder een hete grill. Zet de grill uit en stel de temperatuur van de oven in op 185°C. Laat het broodje 45 minuten braden. Dek het daarna af, zet de oven uit, maar laat de schotel nog een kwartiertje staan terwijl de oven afkoelt.
Schoon de spruiten, snijd er een kruis in en stoom ze gaar. Kook een paar aardappelen gaar. Bak een gesnipperde ui glazig in een pannetje met boter. Voeg alles samen. Meng goed met een klont boter en wat room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet de staafmixer in de pot en pureer tot een gladde puree. Maak een saus je door een bokaal wildfond te laten inkoken met half zoveel room. Kruid met een half blokje tuinkruidenbouillon en breng op smaak met een half glas cognac. Bind de saus met wat maïszetmeel opgelost in water. Ontpit een paar pruimen, snijd ze in schijven en marineer ze een half uurtje in rietsuikersiroop gemengd met cognac. Laat de schijven uitlekken en bak ze aan beide kanten in een droge hete grillpan. Op het bord. Een spiegel van saus, een paar schijven gehaktbrood, een ring spruitjespuree afgewerkt met gedroogde gehakte uitjes, een paar sneedjes gescheurde gedroogde reeham. Werk af met plukjes peterselie.
de              passie Creatief Koken kookvurige