salade met steak,
gegrild fruit
en groenten
veldsla
half gedroogde
tomaatjes
wortelen
basilicum
olijfolie
peper en zout
mosterd
ketchup
balsamico
zoete sojasaus
kiwi
mango
watermeloen
verse ananas
bakbananen
avocado
citroen
uien
lente-uitjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Voorbereiding. Snijd centimeter dikke schijven
uit een watermeloen. Neem een grote ring en
steek cirkels uit de schijven. Doe net hetzelfde
met een ananas en met kleinere ringen, met de
kiwi’s en een mango. Schil en verwijder de pit
uit een avocado en snijd die op schijven.
Wentel die in citroensap. Halveer een paar
bakbanaantjes maar laat ze in de schil. Schil
grote uien en snijd ze op schijven van een
centimeter dik. Verwijder het meeste groen van
een bussel lente-uitjes en verwijder de
worteldraadjes. Schil een paar wortelen en
snijd ze in de lengte in repen. Was een pak
veldsla. Laat een handvol half gedroogde
tomaatjes op olie uitlekken. Breng een biefstuk
op kamertemperatuur. Verwarm een
contactgrill.
Vinaigrette. Maak een vinaigrette van
ongeveer gelijke hoeveelheden mosterd,
olijfolie, rode balsamico, zoete sojasaus en
ketchup. Klop op tot een homogene massa met
een staafmixer of een ander geschikt
keukenapparaat.
Bereiding. Grill alle fruit en groenten
afzonderlijk in de contactgrill, tot een
grillpatroon zichtbaar wordt. Houd de gegrilde
ingrediënten afgedekt warm in een oven op
85°C. Wrijf een steak, type dunne lende, in met
peper en zout. Grill 4 minuten in de contactgrill,
zonder deze te openen. Laat de steak afgedekt
een paar minuten rusten. Snijd het vlees
daarna met een elektrisch mes in reepjes.
Afwerking. Neem een voorverwarmd dienbord
en leg in het midden een hoopje veldsla. Leg er
de andere ingrediënten naar eigen inzicht en
inspiratie op. Werk af met de vinaigrette en met
kroontjes basilicum.