gedroogde peterselie
peterselie
dragon
eieren
witte balsamoco
olijfolie
mosterd
kappertjes
peper uit de molen
olijfolie
lauwe aspergesalade met feta
Schil de asperges en stoom ze gaar. Kook de eieren hard, pel
en halveer ze. Kuis de lente-uitjes, snijd er het groen af op
ongeveer 10 cm lengte. Verwijder de worteldraadjes. Bak de
lente-uitjes in een beetje olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
Bewaar de uitjes en bak in dezelfde pan de gehalveerde
kerstomaatjes enkel op het snijvlak, met een beetje
knoflookpasta, gedroogde tijm en gedroogde peterselie.
ingrediënten - info
groene asperges
feta
lente-ui
kerstomaatjes
knoflookpasta
grof zout
veldsla
bloedzurkel
gedroogde tijm
Maak een vinaigrette met mosterd, olijfolie en witte balsamico.
Mix deze ingrediënten in een kommetje met een staafmixer.
Verwijder de nerven en snipper de blaadjes van de
bloedzurkel. Laat een eetlepel kappertjes uitlekken. Was en
kuis de veldsla. Was plukjes peterselie. Pluk blaadjes dragon
van de stengels. Snipper wat van het groen van lente-uitjes op
ringetjes.
Op het bord. Begin met een bergje veldsla. Schik er de
asperges op en ook de gebakken lente-uitjes. Dresseer verder
met de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie.
Werk af met de vinaigrette en met fijn geraspte feta.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: