linguine met koningsgarnalen
saffraan kurkuma witte balsamico koningsgarnalen olijfolie kerstomaatjes Parmezaan linguine bladpeterselie
ingrediënten - info lamsoor boter pesto room droge rosé wijn peper en zout visbouillon

linguine met koningsgarnalen,

saffraansaus en lamsoorpesto

De lamsoorpesto. Was de lamsoor grondig en haal er de steeltjes af. Snipper de blaadjes in reepjes en roerbak ze gaar in wat boter. Maak een klassieke pesto met basilicum, knoflook, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaan en olijfolie. Meng met de gebakken lamsoorreepjes. De saffraansaus. Neem gelijke hoeveelheden sterk ingekookte visbouillon en room. Voeg nog een glas droge rosé wijn en een flinke scheut witte balsamico toe. Laat inkoken. Kruid met peper, zout, saffraandraadjes en een eetlepel kurkuma om de kleur te versterken. Bind de saus indien gewenst.
De koningsgarnalen. Bewaar één mooi gekookt exemplaar per bord. Knip er de sprieten en poten af. Knip de rugzijde open en verwijder het darmkanaal. Ontdoe de overige garnalen van hun pantser en haal er eveneens het darmkanaal uit. Verhit een paar eetlepels van de pesto in een pannetje met een extra scheut olijfolie en bak er de gepelde koningsgarnalen in. Andere voorbereidingen. Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking of maak ze zelf klaar. Halveer een paar kerstomaatjes. Maak Parmezaanschilfers. Frituur een paar mooie blaadjes lamsoor zeer kort in een lepeltje olijfolie. Laat uitlekken. Haal een paar blaadjes gewassen bladpeterselie van hun stengel. Op het bord. Meng de pasta met de garnalen. Giet een spiegel saffraansaus op verwarmde borden. Leg daarop een niet te grote hoeveelheid opgedraaide linguine met een paar garnalen. Leg daarop een eetlepel warme pesto. Werk verder af naar eigen inspiratie met de kerstomaatjes, gefrituurd lamsoor, peterselie en Parmezaanschilfers.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

linguine met

koningsgarnalen,

saffraansaus en

lamsoorpesto

De lamsoorpesto. Was de lamsoor grondig en haal er de steeltjes af. Snipper de blaadjes in reepjes en roerbak ze gaar in wat boter. Maak een klassieke pesto met basilicum, knoflook, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaan en olijfolie. Meng met de gebakken lamsoorreepjes. De saffraansaus. Neem gelijke hoeveelheden sterk ingekookte visbouillon en room. Voeg nog een glas droge rosé wijn en een flinke scheut witte balsamico toe. Laat inkoken. Kruid met peper, zout, saffraandraadjes en een eetlepel kurkuma om de kleur te versterken. Bind de saus indien gewenst.
Bereiding
De koningsgarnalen. Bewaar één mooi gekookt exemplaar per bord. Knip er de sprieten en poten af. Knip de rugzijde open en verwijder het darmkanaal. Ontdoe de overige garnalen van hun pantser en haal er eveneens het darmkanaal uit. Verhit een paar eetlepels van de pesto in een pannetje met een extra scheut olijfolie en bak er de gepelde koningsgarnalen in. Andere voorbereidingen. Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking of maak ze zelf klaar. Halveer een paar kerstomaatjes. Maak Parmezaanschilfers. Frituur een paar mooie blaadjes lamsoor zeer kort in een lepeltje olijfolie. Laat uitlekken. Haal een paar blaadjes gewassen bladpeterselie van hun stengel. Op het bord. Meng de pasta met de garnalen. Giet een spiegel saffraansaus op verwarmde borden. Leg daarop een niet te grote hoeveelheid opgedraaide linguine met een paar garnalen. Leg daarop een eetlepel warme pesto. Werk verder af naar eigen inspiratie met de kerstomaatjes, gefrituurd lamsoor, peterselie en Parmezaanschilfers.
saffraan kurkuma witte balsamico koningsgarnalen olijfolie kerstomaatjes Parmezaan linguine bladpeterselie
ingrediënten - info lamsoor boter pesto room droge rosé wijn peper en zout visbouillon
Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige