linguine met
koningsgarnalen,
saffraansaus en
lamsoorpesto
De lamsoorpesto. Was de lamsoor grondig en
haal er de steeltjes af. Snipper de blaadjes in
reepjes en roerbak ze gaar in wat boter. Maak
een klassieke pesto met basilicum, knoflook,
geroosterde pijnboompitjes, Parmezaan en
olijfolie. Meng met de gebakken
lamsoorreepjes.
De saffraansaus. Neem gelijke hoeveelheden
sterk ingekookte visbouillon en room. Voeg
nog een glas droge rosé wijn en een flinke
scheut witte balsamico toe. Laat inkoken. Kruid
met peper, zout, saffraandraadjes en een
eetlepel kurkuma om de kleur te versterken.
Bind de saus indien gewenst.
De koningsgarnalen. Bewaar één mooi
gekookt exemplaar per bord. Knip er de
sprieten en poten af. Knip de rugzijde open en
verwijder het darmkanaal. Ontdoe de overige
garnalen van hun pantser en haal er eveneens
het darmkanaal uit.
Verhit een paar eetlepels van de pesto in een
pannetje met een extra scheut olijfolie en bak
er de gepelde koningsgarnalen in.
Andere voorbereidingen. Kook de linguine
volgens de instructies op de verpakking of
maak ze zelf klaar. Halveer een paar
kerstomaatjes. Maak Parmezaanschilfers.
Frituur een paar mooie blaadjes lamsoor zeer
kort in een lepeltje olijfolie. Laat uitlekken. Haal
een paar blaadjes gewassen bladpeterselie
van hun stengel.
Op het bord. Meng de pasta met de garnalen.
Giet een spiegel saffraansaus op verwarmde
borden. Leg daarop een niet te grote
hoeveelheid opgedraaide linguine met een
paar garnalen. Leg daarop een eetlepel warme
pesto.
Werk verder af naar eigen inspiratie met de
kerstomaatjes, gefrituurd lamsoor, peterselie
en parmezaanschilfers.
saffraan
kurkuma
witte balsamico
koningsgarnalen
olijfolie
kerstomaatjes
parmezaan
linguine
bladpeterselie
lamsoor
boter
pesto
room
droge rosé wijn
peper en zout
visbouillon
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: