saffraan
kurkuma
witte balsamico
koningsgarnalen
olijfolie
kerstomaatjes
Parmezaan
linguine
bladpeterselie
ingrediënten - info
lamsoor
boter
pesto
room
droge rosé wijn
peper en zout
visbouillon
linguine met koningsgarnalen,
saffraansaus en lamsoorpesto
De lamsoorpesto. Was de lamsoor grondig en haal er de
steeltjes af. Snipper de blaadjes in reepjes en roerbak ze gaar
in wat boter. Maak een klassieke pesto met basilicum,
knoflook, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaan en olijfolie.
Meng met de gebakken lamsoorreepjes.
De saffraansaus. Neem gelijke hoeveelheden sterk
ingekookte visbouillon en room. Voeg nog een glas droge
rosé wijn en een flinke scheut witte balsamico toe. Laat
inkoken. Kruid met peper, zout, saffraandraadjes en een
eetlepel kurkuma om de kleur te versterken. Bind de saus
indien gewenst.
De koningsgarnalen. Bewaar één mooi gekookt exemplaar
per bord. Knip er de sprieten en poten af. Knip de rugzijde
open en verwijder het darmkanaal. Ontdoe de overige
garnalen van hun pantser en haal er eveneens het
darmkanaal uit.
Verhit een paar eetlepels van de pesto in een pannetje met
een extra scheut olijfolie en bak er de gepelde
koningsgarnalen in.
Andere voorbereidingen. Kook de linguine volgens de
instructies op de verpakking of maak ze zelf klaar. Halveer
een paar kerstomaatjes. Maak Parmezaanschilfers. Frituur
een paar mooie blaadjes lamsoor zeer kort in een lepeltje
olijfolie. Laat uitlekken. Haal een paar blaadjes gewassen
bladpeterselie van hun stengel.
Op het bord. Meng de pasta met de garnalen. Giet een
spiegel saffraansaus op verwarmde borden. Leg daarop een
niet te grote hoeveelheid opgedraaide linguine met een paar
garnalen. Leg daarop een eetlepel warme pesto.
Werk verder af naar eigen inspiratie met de kerstomaatjes,
gefrituurd lamsoor, peterselie en Parmezaanschilfers.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.