Maak de marinade. Snipper sjalotjes. Pers een
paar teentjes knoflook. Maak een kruidentuiltje
van takjes rozemarijn, tijm, salie, laurier,
peterseliestengels en een kaneelstokje. Schil
en snijd een paar stengels rabarber op
schijfjes.
Neem een diepe bowl en leg er de stukken
konijn in met de sjalotjes, rabarber, knoflook en
het kruidentuiltje. Kruid met kardemom. Giet er
versgeperst sinaasappelsap bij tot het vlees
ondergedompeld is.
Doe er het sap bij van een citroen. Giet er nog
een glas tripple sec bij en roer alles goed om.
Marineer de stukken konijn 1 uur op
kamertemperatuur.
Droog het vlees af en bewaar de marinade met
het kruidentuiltje.
Bereid de saus voor. Giet bij de marinade
vers sinaasappelsap en kippenfond in gelijke
hoeveelheden (3 x 1/3). Meng met een paar
eetlepels tomatenpuree en een paar eetlepels
honing. Leg het kruidentuiltje in de saus. Snijd
een paar zoete uien in halve maantjes. Haal de
buitenste lagen van een bol vers knoflook en
snijd de bol horizontaal in dikke schijven. Leg
ze bij de rest in de saus.
Op de barbecue. Zet een wokpan of Dutch
oven zonder deksel in het midden boven de
koude zone. Giet er de saus in. Sluit het deksel
van de pan en ook dat van de barbecue en laat
de bereiding aan de kook komen.
Open de barbecue, verwijder het deksel van de
sauspan. Grill de stukken konijn op directe
hitte. Zorg ervoor dat ze langs alle kanten
dichtgeschroeid zijn.
Leg het vlees in de sauspan. Sluit het deksel
van de barbecue, niet dat van de sauspan. Het
is de bedoeling dat de saus inkookt. Laat
anderhalf uur staan op matige hitte (150-
180°C). Controleer dan of het vlees zacht
genoeg is.
Dien op met een fris slaatje en gegrilde
nieuwe aardappeltjes.
salie
peterseliestengels
laurier
kaneelstokje
Marinade:
sinaasappelsap
tripple sec
sjalotjes
kardemom
rabarber
citroensap
konijn
tomatenpuree
vers knoflook
peper en zout
olijfolie
tripple sec
uien
Kruidentuiltje:
rozemarijn
tijm
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: