Stamp een paar gepelde knoflookteentjes fijn in een vijzel.
Voeg een snuifje grof zeezout toe en dan de
basilicumblaadjes.
Stamp deze ook fijn met een draaiende beweging van de
vijzel. Voeg pijnboompitjes toe, die vooraf geroosterd zijn in
een droge pan.
Doe er een scheutje olijfolie bij, dan brokjes Parmezaan en
pecorino en vijzel verder tot je een mooie structuur krijgt.
Je kan de bereiding ook maken in een cutter of met een
staafmixer, maar dan wordt het eindresultaat vaak te papperig.
pesto genovese
ingrediënten - info
pijnboompitjes
verse basilicum
knoflook
De Liguriërs nemen hun pesto zeer serieus en hebben er
een heus broederschap ter bewaking van het origineel
voor opgericht: Il Conzorzio del pesto genovese.
Klik op deze link om dit gecertifieerde originele recept te
bekijken.
parmezaan
pecorino
zeezout
olijfolie
Behalve in uitzonderlijke gevallen zoals in onze
gegratineerde bloemkool met pestoroom, wordt de pesto
niet opgewarmd, maar koud gemengd met bijvoorbeeld pasta.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing