Stamp een paar gepelde knoflookteentjes fijn in een vijzel. Voeg een snuifje grof zeezout toe en dan de basilicumblaadjes. Stamp deze ook fijn met een draaiende beweging van de vijzel. Voeg pijnboompitjes toe, die vooraf geroosterd zijn in een droge pan. Doe er een scheutje olijfolie bij, dan brokjes Parmezaan en pecorino en vijzel verder tot je een mooie structuur krijgt. Je kan de bereiding ook maken in een cutter of met een staafmixer, maar dan wordt het eindresultaat vaak te papperig.

pesto genovese

ingrediënten - info pijnboompitjes verse basilicum knoflook
De Liguriërs nemen hun pesto zeer serieus en hebben er een heus broederschap ter bewaking van het origineel voor opgericht: Il Conzorzio del pesto genovese. Klik op deze link om dit gecertifieerde originele recept te bekijken.
parmezaan pecorino zeezout olijfolie
pesto genovese
Behalve in uitzonderlijke gevallen zoals in onze gegratineerde bloemkool met pestoroom, wordt de pesto niet opgewarmd, maar koud gemengd met bijvoorbeeld pasta.
Creatief Koken de              passie kookvurige

pesto genovese

Stamp een paar gepelde knoflookteentjes fijn in een vijzel. Voeg een snuifje grof zeezout toe en dan de basilicumblaadjes. Stamp deze ook fijn met een draaiende beweging van de vijzel. Voeg pijnboompitjes toe, die vooraf geroosterd zijn in een droge pan. Doe er een scheutje olijfolie bij, dan brokjes Parmezaan en pecorino en vijzel verder tot je een mooie structuur krijgt. Je kan de bereiding ook maken in een cutter of met een staafmixer, maar dan wordt het eindresultaat vaak te papperig.
ingrediënten - info pijnboompitjes verse basilicum knoflook
De Liguriërs nemen hun pesto zeer serieus en hebben er een heus broederschap ter bewaking van het origineel voor opgericht: Il Conzorzio del pesto genovese. Klik op deze link om dit gecertifieerde originele recept te bekijken.
parmezaan pecorino zeezout olijfolie
bereiding ingrediënten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige