kalkoen paprikaroomsaus mozzarella
paprikapoeder oregano basilicum laurier tijm rozemarijn peper en zout mascarpone buffelmozzarella grana padano paneermeel

kalkoen in paprikaroomsaus met mozzarella

Kruid met peper en zout en bak het kalkoenstoofvlees rondom bruin in olijfolie. Haal het vlees uit de pan en zet het afgedekt weg voor verder gebruik. Hak uien, puntpaprika, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof deze groenten in wat olijfolie in een diepe pan. Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestengels. Doe dit bij de groenten en dompel alles onder met kippenbouillon. Voeg een blik tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout, gedroogde oregano, basilicum en zacht paprikapoeder. Doe er nu het kalkoenstoofvlees bij. Laat 20 minuutjes sudderen. Verwijder het kruidentuiltje. Meng een potje mascarpone en een paar eetlepels geraspte grana padano onder de bereiding. Roer goed om en laat even sudderen. Controleer de kruiding en breng verder op smaak indien nodig.
Giet de bereiding over in een diepe ovenschotel. Halveer een tweetal bollen buffelmozzarella en leg ze in het midden van de ovenschotel. Maak een deklaag met een mengsel van paneermeel en grana padano. Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Serveer zonder bijgerechten in een koolhydraatarme versie of met penne.
kalkoenstoofvlees puntpaprika wortel selder ui knoflook peterselie tomatenblokjes in blik kippenbouillon
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

kalkoen in

paprikaroomsaus

met mozzarella

paprikapoeder oregano basilicum laurier tijm rozemarijn peper en zout mascarpone buffelmozzarella grana padano paneermeel
Kruid met peper en zout en bak het kalkoenstoofvlees rondom bruin in olijfolie. Haal het vlees uit de pan en zet het afgedekt weg voor verder gebruik. Hak uien, puntpaprika, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof deze groenten in wat olijfolie in een diepe pan. Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm, rozemarijn en peterseliestengels. Doe dit bij de groenten en dompel alles onder met kippenbouillon. Voeg een blik tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout, gedroogde oregano, basilicum en zacht paprikapoeder. Doe er nu het kalkoenstoofvlees bij. Laat 20 minuutjes sudderen. Verwijder het kruidentuiltje. Meng een potje mascarpone en een paar eetlepels geraspte grana padano onder de bereiding. Roer goed om en laat even sudderen. Controleer de kruiding en breng verder op smaak indien nodig.
Giet de bereiding over in een diepe ovenschotel. Halveer een tweetal bollen buffelmozzarella en leg ze in het midden van de ovenschotel. Maak een deklaag met een mengsel van paneermeel en grana padano. Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Serveer zonder bijgerechten in een koolhydraatarme versie of met penne.
kalkoenstoofvlees puntpaprika wortel selder ui knoflook peterselie tomatenblokjes in blik kippenbouillon
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
meer recepten met kalkoen:
de              passie Creatief Koken kookvurige