paprikapoeder
oregano
basilicum
laurier
tijm
rozemarijn
peper en zout
mascarpone
buffelmozzarella
grana padano
paneermeel
ingrediënten - info
kalkoenstoofvlees
puntpaprika
wortel
selder
ui
knoflook
peterselie
tomatenblokjes in blik
kippenbouillon
kalkoen in paprikaroomsaus met mozzarella
Kruid met peper en zout en bak het kalkoenstoofvlees rondom
bruin in olijfolie. Haal het vlees uit de pan en zet het afgedekt
weg voor verder gebruik.
Hak uien, puntpaprika, wortel, selder en knoflook in fijne
brunoise. Stoof deze groenten in wat olijfolie in een diepe pan.
Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm, rozemarijn en
peterseliestengels. Doe dit bij de groenten en dompel alles
onder met kippenbouillon.
Voeg een blik tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout,
gedroogde oregano, basilicum en zacht paprikapoeder. Doe er
nu het kalkoenstoofvlees bij. Laat 20 minuutjes sudderen.
Verwijder het kruidentuiltje.
Meng een potje mascarpone en een paar eetlepels geraspte
grana padano onder de bereiding. Roer goed om en laat even
sudderen. Controleer de kruiding en breng verder op smaak
indien nodig.
Giet de bereiding over in een diepe ovenschotel. Halveer een
tweetal bollen buffelmozzarella en leg ze in het midden van de
ovenschotel. Maak een deklaag met een mengsel van
paneermeel en grana padano.
Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C. Serveer zonder bijgerechten in een koolhydraatarme
versie of met penne.
meer recepten met pluimvee: