kalkoen in
paprikaroomsaus
met mozzarella
paprikapoeder
oregano
basilicum
laurier
tijm
rozemarijn
peper en zout
mascarpone
buffelmozzarella
grana padano
paneermeel
Kruid met peper en zout en bak het
kalkoenstoofvlees rondom bruin in olijfolie. Haal
het vlees uit de pan en zet het afgedekt weg
voor verder gebruik.
Hak uien, puntpaprika, wortel, selder en
knoflook in fijne brunoise. Stoof deze groenten
in wat olijfolie in een diepe pan.
Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm,
rozemarijn en peterseliestengels. Doe dit bij de
groenten en dompel alles onder met
kippenbouillon.
Voeg een blik tomatenblokjes toe en kruid met
peper, zout, gedroogde oregano, basilicum en
zacht paprikapoeder. Doe er nu het
kalkoenstoofvlees bij. Laat 20 minuutjes
sudderen. Verwijder het kruidentuiltje.
Meng een potje mascarpone en een paar
eetlepels geraspte grana padano onder de
bereiding. Roer goed om en laat even
sudderen. Controleer de kruiding en breng
verder op smaak indien nodig.
Giet de bereiding over in een diepe
ovenschotel. Halveer een tweetal bollen
buffelmozzarella en leg ze in het midden van
de ovenschotel. Maak een deklaag met een
mengsel van paneermeel en grana padano.
Zet de schotel 25 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C. Serveer
zonder bijgerechten in een koolhydraatarme
versie of met penne.
kalkoenstoofvlees
puntpaprika
wortel
selder
ui
knoflook
peterselie
tomatenblokjes in
blik
kippenbouillon
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
meer recepten met kalkoen: