kalkoenfilet rode paprika sjalot olijfolie paprikapoeder komijn cayenne koriander
Snijd rode en witte kool in zeer fijne reepjes. Overgiet de koolsoorten elk afzonderlijk met witte balsamico en olie. Rasp de wortelen en zet koel weg overgoten met een beetje witte balsamico. Laat een nacht in de koelkast rusten. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het in een kom met olie, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, koriander en knoflookpoeder. Meng met op reepjes gesneden paprika's en gesnipperde sjalotjes. Laat een nacht in de koelkast rusten. Bak het pittamengsel goed uit, verwarm de pitabroodjes en snijd ze half open in ‘enveloppe’. Serveer met looksaus of pitasaus, kropsla met gehakte sjalotjes en gehakte peterselie. Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen samenstellen.

pitta met kalkoen

Zelfgemaakt ‘fast food’ heeft het voordeel dat je de perfecte controle hebt op wat er op je bord komt. Deze pitavariant met kalkoen en verse groenten is niet alleen verrassend lekker, maar nog gezond ook. Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen samenstellen. Je kan er frietjes bij serveren, maar dat hoeft niet écht. De kalkoen kan in dit recept perfect vervangen worden door kip of een andere vleessoort.
knoflook pitabroodjes looksaus wortelen rode kool witte kool witte balsamico kropsla peterselie

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

pitta met kalkoen

kalkoenfilet rode paprika sjalot olijfolie paprikapoeder komijn cayenne koriander
Snijd rode en witte kool in zeer fijne reepjes. Overgiet de koolsoorten elk afzonderlijk met witte balsamico en olie. Rasp de wortelen en zet koel weg overgoten met een beetje witte balsamico. Laat een nacht in de koelkast rusten. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het in een kom met olie, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, koriander en knoflookpoeder. Meng met op reepjes gesneden paprika's en gesnipperde sjalotjes. Laat een nacht in de koelkast rusten. Bak het pittamengsel goed uit, verwarm de pitabroodjes en snijd ze half open in ‘enveloppe’. Serveer met looksaus of pitasaus, kropsla met gehakte sjalotjes en gehakte peterselie. Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen samenstellen.
Zelfgemaakt ‘fast food’ heeft het voordeel dat je de perfecte controle hebt op wat er op je bord komt. Deze pitavariant met kalkoen en verse groenten is niet alleen verrassend lekker, maar nog gezond ook. Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen samenstellen. Je kan er frietjes bij serveren, maar dat hoeft niet écht. De kalkoen kan in dit recept perfect vervangen worden door kip of een andere vleessoort.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
knoflook pitabroodjes looksaus wortelen rode kool witte kool witte balsamico kropsla peterselie
privacy beleid