ingrediënten - info
kalkoenfilet
rode paprika
sjalot
olijfolie
paprikapoeder
komijn
cayenne
koriander
Snijd rode en witte kool in zeer fijne reepjes. Overgiet de
koolsoorten elk afzonderlijk met witte balsamico en olie. Rasp
de wortelen en zet koel weg overgoten met een beetje witte
balsamico. Laat een nacht in de koelkast rusten.
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het in een kom met
olie, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, koriander en
knoflookpoeder. Meng met op reepjes gesneden paprika's en
gesnipperde sjalotjes. Laat een nacht in de koelkast rusten.
Bak het pittamengsel goed uit, verwarm de pitabroodjes en
snijd ze halfopen in ‘enveloppe’. Serveer met looksaus of
pitasaus, kropsla met gehakte sjalotjes en gehakte peterselie.
Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde
pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te
zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen samenstellen.
pitta met kalkoen
Zelfgemaakt ‘fast food’ heeft het voordeel dat je de perfecte
controle hebt op wat er op je bord komt. Deze pitavariant
met kalkoen en verse groenten is niet alleen verrassend
lekker, maar nog gezond ook.
Je kan ervoor kiezen om de groenten met het gevulde
pitabroodje op te dienen, ofwel alles afzonderlijk op tafel te
zetten, zodat je gasten zelf hun bordje kunnen
samenstellen.
Je kan er frietjes bij serveren, maar dat hoeft niet écht. De
kalkoen kan in dit recept perfect vervangen worden door
kip of een andere vleessoort.
knoflook
pitabroodjes
looksaus
wortelen
rode kool
witte kool
witte balsamico
kropsla
peterselie
meer recepten met pluimvee: