kalkoencurry
met kiwi
Kiwi of Chinese kruisbes is een ideale
vrucht om de ananas te vervangen in de
West-Europese versie van een Aziatische
‘kip curry’.
Nu, ik had al lang afscheid genomen van de
ananas in de currysaus en vervang die
door appeltjes. Maar in deze kalkoencurry,
geen ander fruit dan de kiwi.
kurkuma
koriander
paprikapoeder
currypoeder
gember
peper en zout
sojasaus
bloemkool
kiwi
peterselie
kalkoenfilets
wokolie
sesamolie
rode ui
knoflook
kokosmelk
blik tomatenblokjes
kardemom
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met kalkoen :
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Verhit gelijke delen wokolie en sesamolie in de
wokpan. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken
van een tweetal centimeter dikte. Bak de
kalkoen in de wok, tot de stukken mooi
goudgeel gebakken zijn.
Voeg dan gesnipperde ui en geperst knoflook
toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg er nu
een blik kokosmelk en een blik tomatenblokjes
aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout,
kardemom, kurkuma, koriander, paprikapoeder,
currypoeder en gember. Dek de wokpan af en
laat een half uurtje sudderen op laag vuur.
Bloemkoolrijst: haal het groen van de
bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en
verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met
kleine hoeveelheden in de cutter en maak er
grof gehakte bloemkoolrijst van.
Doe een bodempje wokolie met sesamolie in
een braadpan en fruit daarin een paar teentjes
geperst knoflook. Voeg de bloemkoolrijst toe en
roerbak een paar minuutjes tot die ‘al dente’ is.
Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed
om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de
bloemkoolrijst klaar voor gebruik.
Hak een handvol peterselie zonder stengels.
Schil en snijd een paar kiwi’s in schijfjes.
Op het bord: een schep bloemkoolrijst.
Daarnaast een pollepel kalkoencurry. Werk af
met een paar schijfjes kiwi en gehakte
peterselie.