kalkoencurry met kiwi
ingrediënten - info kalkoenfilets wokolie sesamolie rode ui knoflook kokosmelk blik tomatenblokjes kardemom

kalkoencurry met kiwi

Kiwi of Chinese kruisbes is een ideale vrucht om de ananas te vervangen in de West-Europese versie van een Aziatische ‘kip curry’. Nu, ik had al lang afscheid genomen van de ananas in de currysaus en vervang die door appeltjes. Maar in deze kalkoencurry, geen ander fruit dan de kiwi.
kurkuma koriander paprikapoeder currypoeder gember peper en zout sojasaus bloemkool kiwi peterselie
Verhit gelijke delen wokolie en sesamolie in de wokpan. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken van een tweetal centimeter dikte. Bak de kalkoen in de wok, tot de stukken mooi goudgeel gebakken zijn. Voeg dan gesnipperde ui en geperst knoflook toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg er nu een blik kokosmelk en een blik tomatenblokjes aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout, kardemom, kurkuma, koriander, paprikapoeder, currypoeder en gember. Dek de wokpan af en laat een half uurtje sudderen op laag vuur. Bloemkoolrijst: haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak een paar minuutjes tot die ‘al dente’ is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Hak een handvol peterselie zonder stengels. Schil en snijd een paar kiwi’s in schijfjes. Op het bord: een schep bloemkoolrijst. Daarnaast een pollepel kalkoencurry. Werk af met een paar schijfjes kiwi en gehakte peterselie.
Creatief Koken de              passie kookvurige

kalkoencurry

met kiwi

ingrediënten - info kalkoenfilets wokolie sesamolie rode ui knoflook kokosmelk blik tomatenblokjes kardemom
Kiwi of Chinese kruisbes is een ideale vrucht om de ananas te vervangen in de West-Europese versie van een Aziatische ‘kip curry’. Nu, ik had al lang afscheid genomen van de ananas in de currysaus en vervang die door appeltjes. Maar in deze kalkoencurry, geen ander fruit dan de kiwi.
Ingrediënten Bereiding
kurkuma koriander paprikapoeder currypoeder gember peper en zout sojasaus bloemkool kiwi peterselie
receptfiche receptfiche
Verhit gelijke delen wokolie en sesamolie in de wokpan. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken van een tweetal centimeter dikte. Bak de kalkoen in de wok, tot de stukken mooi goudgeel gebakken zijn. Voeg dan gesnipperde ui en geperst knoflook toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg er nu een blik kokosmelk en een blik tomatenblokjes aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout, kardemom, kurkuma, koriander, paprikapoeder, currypoeder en gember. Dek de wokpan af en laat een half uurtje sudderen op laag vuur. Bloemkoolrijst: haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak een paar minuutjes tot die ‘al dente’ is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Hak een handvol peterselie zonder stengels. Schil en snijd een paar kiwi’s in schijfjes. Op het bord: een schep bloemkoolrijst. Daarnaast een pollepel kalkoencurry. Werk af met een paar schijfjes kiwi en gehakte peterselie.
Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige