ingrediënten - info
varkenswangetjes
olijfolie
vloeiende bloem
prei
selder
ui
knoflook
Bestuif de varkenswangetjes met bloem en bak ze rondom
goudbruin in een beetje olijfolie. Schep ze in een gietijzeren
kasserol.
Snijd de ui, prei en selder in brunoise en stoof deze mengeling
aan in een paar eetlepels olijfolie. Voeg een paar teentjes
geplet knoflook toe. Doe deze bereiding bij de wangetjes in de
kasserol.
tijm
gedroogde peterselie
blanke kalfsfond
witte wijn
room
vleesextract
graantjesmosterd
peper en zout
bieslook
varkenswangetjes met mosterdroomsaus
Voeg blanke kalfsfond en witte wijn toe in gelijke
hoeveelheden. Het vlees moet ondergedompeld zijn. Kruid
met een paar blaadjes laurier, geritste verse tijm en gedroogde
peterselie.
Laat dit stoofpotje een tweetal uurtjes sudderen op laag vuur
met halfgesloten deksel. Controleer of de wangetjes gaar zijn.
Is dat zo, schep ze dan uit de pot en bewaar afgedekt warm.
Zeef en bewaar het kookvocht. Breng aan de kook en laat tot
2/3 inkoken. Voeg naar eigen smaak room toe en ook
graantjesmosterd. Laat verder inkoken, doe er een scheutje
vleesextract (OXO) bij en bind de saus indien gewenst.
Op het bord. Een drietal varkenswangetjes per persoon,
oversaust en begeleid van seizoensgroente naar keuze en
een aardappelbereiding zoals kroketjes. Werk af met
gesnipperd bieslook.