Bestuif de varkenswangetjes met bloem en
bak ze rondom goudbruin in een beetje
olijfolie. Schep ze in een gietijzeren kasserol.
Snijd de ui, prei en selder in brunoise en stoof
deze mengeling aan in een paar eetlepels
olijfolie. Voeg een paar teentjes geplet
knoflook toe. Doe deze bereiding bij de
wangetjes in de kasserol.
varkenswangetjes
met
mosterdroomsaus
Voeg blanke kalfsfond en witte wijn toe in
gelijke hoeveelheden. Het vlees moet
ondergedompeld zijn. Kruid met een paar
blaadjes laurier, geritste verse tijm en
gedroogde peterselie.
Laat dit stoofpotje een tweetal uurtjes
sudderen op laag vuur met halfgesloten
deksel. Controleer of de wangetjes gaar zijn.
Is dat zo, schep ze dan uit de pot en bewaar
afgedekt warm.
Zeef en bewaar het kookvocht. Breng aan de
kook en laat tot 2/3 inkoken. Voeg naar eigen
smaak room toe en ook graantjesmosterd.
Laat verder inkoken, doe er een scheutje
vleesextract (OXO) bij en bind de saus indien
gewenst.
Op het bord. Een drietal varkenswangetjes
per persoon, oversaust en begeleid van
seizoensgroente naar keuze en een
aardappelbereiding zoals kroketjes. Werk af
met gesnipperd bieslook.
varkenswangetjes
olijfolie
vloeiende bloem
prei
selder
ui
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: