varkenswangetjes mosterdroomsaus
ingrediënten - info varkenswangetjes olijfolie vloeiende bloem prei selder ui knoflook
Bestuif de varkenswangetjes met bloem en bak ze rondom goudbruin in een beetje olijfolie. Schep ze in een gietijzeren kasserol. Snijd de ui, prei en selder in brunoise en stoof deze mengeling aan in een paar eetlepels olijfolie. Voeg een paar teentjes geplet knoflook toe. Doe deze bereiding bij de wangetjes in de kasserol.
tijm gedroogde peterselie blanke kalfsfond witte wijn room vleesextract graantjesmosterd peper en zout bieslook

varkenswangetjes met mosterdroomsaus

Voeg blanke kalfsfond en witte wijn toe in gelijke hoeveelheden. Het vlees moet ondergedompeld zijn. Kruid met een paar blaadjes laurier, geritste verse tijm en gedroogde peterselie. Laat dit stoofpotje een tweetal uurtjes sudderen op laag vuur met halfgesloten deksel. Controleer of de wangetjes gaar zijn. Is dat zo, schep ze dan uit de pot en bewaar afgedekt warm. Zeef en bewaar het kookvocht. Breng aan de kook en laat tot 2/3 inkoken. Voeg naar eigen smaak room toe en ook graantjesmosterd. Laat verder inkoken, doe er een scheutje vleesextract (OXO) bij en bind de saus indien gewenst. Op het bord. Een drietal varkenswangetjes per persoon, oversaust en begeleid van seizoensgroente naar keuze en een aardappelbereiding zoals kroketjes. Werk af met gesnipperd bieslook.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bestuif de varkenswangetjes met bloem en bak ze rondom goudbruin in een beetje olijfolie. Schep ze in een gietijzeren kasserol. Snijd de ui, prei en selder in brunoise en stoof deze mengeling aan in een paar eetlepels olijfolie. Voeg een paar teentjes geplet knoflook toe. Doe deze bereiding bij de wangetjes in de kasserol. .

varkenswangetjes

met

mosterdroomsaus

Voeg blanke kalfsfond en witte wijn toe in gelijke hoeveelheden. Het vlees moet ondergedompeld zijn. Kruid met een paar blaadjes laurier, geritste verse tijm en gedroogde peterselie. Laat dit stoofpotje een tweetal uurtjes sudderen op laag vuur met halfgesloten deksel. Controleer of de wangetjes gaar zijn. Is dat zo, schep ze dan uit de pot en bewaar afgedekt warm. Zeef en bewaar het kookvocht. Breng aan de kook en laat tot 2/3 inkoken. Voeg naar eigen smaak room toe en ook graantjesmosterd. Laat verder inkoken, doe er een scheutje vleesextract (OXO) bij en bind de saus indien gewenst. Op het bord. Een drietal varkenswangetjes per persoon, oversaust en begeleid van seizoensgroente naar keuze en een aardappelbereiding zoals kroketjes. Werk af met gesnipperd bieslook.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info varkenswangetjes olijfolie vloeiende bloem prei selder ui knoflook
tijm gedroogde peterselie blanke kalfsfond witte wijn room vleesextract graantjesmosterd peper en zout bieslook
de              passie Creatief Koken kookvurige