Breng de kalfsfond aan de kook met een glas
rode wijn, gedroogde tijm en oregano. Laat
even inkoken. Roer een paar eetlepels
tomatenpuree door de saus en breng op
smaak met peper en zout.
Roer een paar flinke scheuten vloeibare
honing door de saus. Bewaar evenwel het
smaakevenwicht en overdrijf niet. We willen
niet echt een te zoete saus.
.
traag gegaarde
lamssteak met
honing-tijmsaus
Leg de lamsrumpsteaks in de slow cooker en
vul aan met ganzenvet tot ze ondergedompeld
zijn. Leg verse takjes tijm en rozemarijn in de
kuip. Kruid verder met peper uit de molen,
gedroogde peterselie, uienpoeder en
lookpoeder.
Laat de bereiding 4 uur traag garen op de
hoogste stand.
Haal het vlees uit de kuip en bak de steaks af
in een hete pan met een paar lepels
ganzenvet. Laat even afgedekt rusten.
Versnijd het vlees in plakjes van een
centimeter dik, net voor het opdienen.
Je kan deze combinatie laten vergezellen van
groenten en een aardappelbereiding naar
keuze. Hier werd geopteerd voor
aardappelpartjes met komijn gegaard in de
oven en tomaatjes in de oven met pesto en
Parmezaan.
honing
lamsrumpsteaks
ganzenvet
rozemarijn
gedroogde peterselie
uipoeder
lookpoeder
kalfsfond
rode wijn
tijm
oregano
tomatenpuree
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassend gerecht:
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: