ingrediënten - info
kalfsfond
rode wijn
tijm
oregano
tomatenpuree
peper en zout
Breng de kalfsfond aan de kook met een glas rode wijn,
gedroogde tijm en oregano. Laat even inkoken. Roer een paar
eetlepels tomatenpuree door de saus en breng op smaak met
peper en zout.
Roer een paar flinke scheuten vloeibare honing door de saus.
Bewaar evenwel het smaakevenwicht en overdrijf niet. We
willen niet echt een te zoete saus.
honing
lamsrumpsteaks
ganzenvet
rozemarijn
gedroogde peterselie
uipoeder
lookpoeder
traag gegaarde lamssteak met honing-tijmsaus
Leg de lamsrumpsteaks in de slow cooker en vul aan met
ganzenvet tot ze ondergedompeld zijn. Leg verse takjes tijm
en rozemarijn in de kuip. Kruid verder met peper uit de molen,
gedroogde peterselie, uienpoeder en lookpoeder.
Laat de bereiding 4 uur traag garen op de hoogste stand.
Haal het vlees uit de kuip en bak de steaks af in een hete pan
met een paar lepels ganzenvet. Laat even afgedekt rusten.
Versnijd het vlees in plakjes van een centimeter dik, net voor
het opdienen.
Je kan deze combinatie laten vergezellen van groenten en een
aardappelbereiding naar keuze. Hier werd geopteerd voor
aardappelpartjes met komijn gegaard in de oven en tomaatjes
in de oven met pesto en Parmezaan.