bloemkoolnestjes in mascarponesaus
De bloemkoolnestjes. Snijd de roosjes van een bloemkool en zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn. Stoom ze halfgaar in een viertal minuutjes. Meng ondertussen het gemengd gehakt van rund en varkensvlees en kruid met peper, zout, tijm en oregano. Laat de roosjes afkoelen en omwikkel ze dan met een laagje gehakt. Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat ze daarna nog een tiental minuutjes afgedekt rusten uit de oven. Maak de saus. Smelt de mascarpone op laag vuur en meng met geraspte emmenthaler en gruyère. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid bij met peper, zout en een snuifje piment d’Espelette.
gruyère witte wijn tomatenpuree piment d’Espelette ganzenvet aardappelen tomaten pancetta gemengde sla

bloemkoolnestjes in mascarponesaus

Halveer de bloemkoolballetjes. Serveer ze op een spiegel van saus met in ganzenvet gebakken aardappelpartjes, gegrilde tomatenschijfjes, krokant gebakken pancetta en een fris gemengd slaatje. Dit gerecht is een variant op de klassieke vogelnestjes met tomatensaus.
bloemkool gemengd gehakt peper & zout tijm oregano mascarpone emmenthaler
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
De bloemkoolnestjes. Snijd de roosjes van een bloemkool en zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn. Stoom ze halfgaar in een viertal minuutjes. Meng ondertussen het gemengd gehakt van rund en varkensvlees en kruid met peper, zout, tijm en oregano. Laat de roosjes afkoelen en omwikkel ze dan met een laagje gehakt. Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat ze daarna nog een tiental minuutjes afgedekt rusten uit de oven. Maak de saus. Smelt de mascarpone op laag vuur en meng met geraspte emmenthaler en gruyère. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid bij met peper, zout en een snuifje piment d’Espelette.

bloemkoolnestjes

in mascarponesaus

Halveer de bloemkoolballetjes. Serveer ze op een spiegel van saus met in ganzenvet gebakken aardappelpartjes, gegrilde tomatenschijfjes, krokant gebakken pancetta en een fris gemengd slaatje. Dit gerecht is een variant op de klassieke vogelnestjes met tomatensaus.
gruyère witte wijn tomatenpuree piment d’Espelette ganzenvet aardappelen tomaten pancetta gemengde sla
bloemkool gemengd gehakt peper & zout tijm oregano mascarpone emmenthaler
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige