room ei zoete aardappel boter mosterd verse vijgen witte balsamico vloeibare honing ui belegen kaas hamburgerbroodje gemengde sla
De burger. Koop everzwijngehakt of maal een mooi stuk everzwijnsteak. Maak er evenveel hamburgertjes van als je nodig hebt. Kruid met peper, zout, kruidnagelpoeder, geplette jeneverbessen, koriander en gember. Omwikkel ze met ontzwoerd ontbijtspek. Bak de burger in boter tot er geen bloed meer uitvloeit als je erin prikt met een priem.

everzwijnburger

De dressing: snijd een banaan op schijfjes en bak ze in wat boter. Voeg blokjes gekookte biet toe. Meng met Griekse yoghurt en zet er de staafmixer in. Voeg wat room toe voor een vloeiender dressing indien gewenst. De dressing kan koud of opgewarmd gebruikt worden.
Gefrituurd ei: Verwarm de frituurolie op 180°C. Breek een ei in een kommetje. Laat het voorzichtig in de frituurpan glijden. Schep het eiwit over de dooiers. Draai één keer om en frituur het ei in ongeveer anderhalve minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
Mosterd-vijgenvinaigrette: meng een paar eetlepels mosterd met fijngemalen verse vijgen, een lepeltje witte balsamico en een scheut vloeibare honing. Meng tot een homogene vinaigrette. Gekarameliseerde ui: snijd een ui in ringen en bak die tot ze karamelliseren in boter. Montage: warm de broodjes op. Smeer het bodempje in met wat vinaigrette. Leg daarop een plakje belegen kaas, type Oud Brugge. Ga verder in opwaartse volgorde met een schijf zoete aardappel, de burger, de dressing, nog een schijf zoete aardappel, de gekaramelliseerde ui, het gefrituurd ei en het ronde broodje. Pin vast met een barbecuespiesje. Op het bord: je kan de everzwijnburger op het bord omringen met een gemengde salade naar keuze. Hier werd gekozen voor gemarineerde rodekool, gegaarde witte bonen en veldsla. Je kan ook frietjes of gebakken aardappeltjes op het bord dresseren.
Chips van zoete aardappel: schil een zoete aardappel. Snijd deze op schijven van een paar millimeter dik. Steek mooie ronde vormen uit de schijven met een grote ring die de diameter heeft van je broodje. Bak de chips gaar in de pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
everzwijngehakt peper & zout kruidnagelpoeder jeneverbessen koriander gember ontbijtspek banaan rode biet Griekse yoghurt
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

everzwijnburger

De burger. Koop everzwijngehakt of maal een mooi stuk everzwijnsteak. Maak er evenveel hamburgertjes van als je nodig hebt. Kruid met peper, zout, kruidnagelpoeder, geplette jeneverbessen, koriander en gember. Omwikkel ze met ontzwoerd ontbijtspek. Bak de burger in boter tot er geen bloed meer uitvloeit als je erin prikt met een priem.
De dressing: snijd een banaan op schijfjes en bak ze in wat boter. Voeg blokjes gekookte biet toe. Meng met Griekse yoghurt en zet er de staafmixer in. Voeg wat room toe voor een vloeiender dressing indien gewenst. De dressing kan koud of opgewarmd gebruikt worden.
Gefrituurd ei: Verwarm de frituurolie op 180°C. Breek een ei in een kommetje. Laat het voorzichtig in de frituurpan glijden. Schep het eiwit over de dooiers. Draai één keer om en frituur het ei in ongeveer anderhalve minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
Chips van zoete aardappel: schil een zoete aardappel. Snijd deze op schijven van een paar millimeter dik. Steek mooie ronde vormen uit de schijven met een grote ring die de diameter heeft van je broodje. Bak de chips gaar in de pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
Mosterd-vijgenvinaigrette: meng een paar eetlepels mosterd met fijngemalen verse vijgen, een lepeltje witte balsamico en een scheut vloeibare honing. Meng tot een homogene vinaigrette. Gekarameliseerde ui: snijd een ui in ringen en bak die tot ze karamelliseren in boter. Montage: warm de broodjes op. Smeer het bodempje in met wat vinaigrette. Leg daarop een plakje belegen kaas, type Oud Brugge. Ga verder in opwaartse volgorde met een schijf zoete aardappel, de burger, de dressing, nog een schijf zoete aardappel, de gekaramelliseerde ui, het gefrituurd ei en het ronde broodje. Pin vast met een barbecuespiesje. Op het bord: je kan de everzwijnburger op het bord omringen met een gemengde salade naar keuze. Hier werd gekozen voor gemarineerde rodekool, gegaarde witte bonen en veldsla. Je kan ook frietjes of gebakken aardappeltjes op het bord dresseren.
room ei zoete aardappel boter mosterd verse vijgen witte balsamico vloeibare honing ui belegen kaas hamburgerbroodje gemengde sla
everzwijngehakt peper & zout kruidnagelpoeder jeneverbessen koriander gember ontbijtspek banaan rode biet Griekse yoghurt
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept vijgen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassend gerecht:
meer recepten met everzwijn:
de              passie Creatief Koken kookvurige