everzwijnburger
De burger. Koop everzwijngehakt of maal een
mooi stuk everzwijnsteak. Maak er evenveel
hamburgertjes van als je nodig hebt. Kruid met
peper, zout, kruidnagelpoeder, geplette
jeneverbessen, koriander en gember. Omwikkel
ze met ontzwoerd ontbijtspek. Bak de burger in
boter tot er geen bloed meer uitvloeit als je erin
prikt met een priem.
De dressing: snijd een banaan op schijfjes en
bak ze in wat boter. Voeg blokjes gekookte biet
toe. Meng met Griekse yoghurt en zet er de
staafmixer in. Voeg wat room toe voor een
vloeiender dressing indien gewenst. De
dressing kan koud of opgewarmd gebruikt
worden.
Gefrituurd ei: Verwarm de frituurolie op
180°C. Breek een ei in een kommetje. Laat het
voorzichtig in de frituurpan glijden. Schep het
eiwit over de dooiers. Draai één keer om en
frituur het ei in ongeveer anderhalve minuut.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Chips van zoete aardappel: schil een zoete
aardappel. Snijd deze op schijven van een
paar millimeter dik. Steek mooie ronde
vormen uit de schijven met een grote ring die
de diameter heeft van je broodje. Bak de chips
gaar in de pan met wat boter. Kruid met peper
en zout.
Mosterd-vijgenvinaigrette: meng een paar
eetlepels mosterd met fijngemalen verse
vijgen, een lepeltje witte balsamico en een
scheut vloeibare honing. Meng tot een
homogene vinaigrette.
Gekarameliseerde ui: snijd een ui in ringen
en bak die tot ze karamelliseren in boter.
Montage: warm de broodjes op. Smeer het
bodempje in met wat vinaigrette. Leg daarop
een plakje belegen kaas, type Oud Brugge.
Ga verder in opwaartse volgorde met een
schijf zoete aardappel, de burger, de dressing,
nog een schijf zoete aardappel, de
gekaramelliseerde ui, het gefrituurd ei en het
ronde broodje. Pin vast met een
barbecuespiesje.
Op het bord: je kan de everzwijnburger op het
bord omringen met een gemengde salade
naar keuze. Hier werd gekozen voor
gemarineerde rodekool, gegaarde witte bonen
en veldsla. Je kan ook frietjes of gebakken
aardappeltjes op het bord dresseren.
room
ei
zoete aardappel
boter
mosterd
verse vijgen
witte balsamico
vloeibare honing
ui
belegen kaas
hamburgerbroodje
gemengde sla
everzwijngehakt
peper & zout
kruidnagelpoeder
jeneverbessen
koriander
gember
ontbijtspek
banaan
rode biet
Griekse yoghurt
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassend gerecht:
meer recepten met everzwijn: