winterse kalfsblanquette uit de tajine
ingrediënten - info kalfsblanquette vloeiende bloem olijfolie ui knoflook rammenas gele raapjes knolselder worteltjes champignons
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd worteltjes en de champignons. Week de witte bonen volgens de instructies op de verpakking en giet af. Doe nu alle groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. .

winterse kalfsblanquette uit de tajine

witte bonen kalfsfond tijm nootmuskaat laurier mosterdzaadjes peper en zout room doperwtjes augurkjes peterselie OXO
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Stel de tajine in op 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de erwtjes uit een bokaal en fijn gesneden augurkjes. Laat nog een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type worcestersaus). Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Zet de tajine op tafel. Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht.
de              passie Creatief Koken kookvurige

winterse

kalfsblanquette

uit de tajine

Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd worteltjes en de champignons. Week de witte bonen volgens de instructies op de verpakking en giet af. Doe nu alle groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. .
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Stel de tajine in op 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de erwtjes uit een bokaal en fijn gesneden augurkjes. Laat nog een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type worcestersaus). Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Zet de tajine op tafel. Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info kalfsblanquette vloeiende bloem olijfolie ui knoflook rammenas gele raapjes knolselder worteltjes champignons
witte bonen kalfsfond tijm nootmuskaat laurier mosterdzaadjes peper en zout room doperwtjes augurkjes peterselie OXO
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige