winterse
kalfsblanquette
uit de tajine
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem,
schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg
ze daarna in een tajine.
Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde
knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat
olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees.
Kuis en snijd rammenas, gele raap en
knolselder in kubussen. Kuis en versnijd
worteltjes en de champignons.
Week de witte bonen volgens de instructies op
de verpakking en giet af. Doe nu alle groenten
in de tajine en vul aan tot driekwart met
blanke kalfsfond.
.
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier,
mosterdzaadjes, een paar draaien uit de
pepermolen en een snuifje zout. Stel de tajine
in op 3 uur op hoogste stand indien je een
elektrisch apparaat gebruikt.
Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de
erwtjes uit een bokaal en fijn gesneden
augurkjes. Laat nog een paar minuten
sudderen.
Breng op smaak met een scheut OXO
(vleesextract type worcestersaus). Meng alles
goed en werk af met gehakte peterselie. Zet
de tajine op tafel.
Serveer met rijst of een aardappelbereiding
naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig,
want deze kalfsblanquette is op zich een
volledig maaltijdgerecht.
witte bonen
kalfsfond
tijm
nootmuskaat
laurier
mosterdzaadjes
peper en zout
room
doperwtjes
augurkjes
peterselie
OXO
kalfsblanquette
vloeiende bloem
olijfolie
ui
knoflook
rammenas
gele raapjes
knolselder
worteltjes
champignons
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met kalfsvlees: