winterse kalfsblanquette uit de tajine
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd worteltjes en de champignons. Week de witte bonen volgens de instructies op de verpakking en giet af. Doe nu alle groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. .

winterse kalfsblanquette uit de tajine

witte bonen kalfsfond tijm nootmuskaat laurier mosterdzaadjes peper en zout room doperwtjes augurkjes peterselie OXO
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Stel de tajine in op 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de erwtjes uit een bokaal en fijn gesneden augurkjes. Laat nog een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type worcestersaus). Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Zet de tajine op tafel. Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht.
kalfsblanquette vloeiende bloem olijfolie ui knoflook rammenas gele raapjes knolselder worteltjes champignons
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

winterse

kalfsblanquette

uit de tajine

Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine. Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij het vlees. Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen. Kuis en versnijd worteltjes en de champignons. Week de witte bonen volgens de instructies op de verpakking en giet af. Doe nu alle groenten in de tajine en vul aan tot driekwart met blanke kalfsfond. .
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Stel de tajine in op 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch apparaat gebruikt. Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de erwtjes uit een bokaal en fijn gesneden augurkjes. Laat nog een paar minuten sudderen. Breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type worcestersaus). Meng alles goed en werk af met gehakte peterselie. Zet de tajine op tafel. Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich een volledig maaltijdgerecht.
witte bonen kalfsfond tijm nootmuskaat laurier mosterdzaadjes peper en zout room doperwtjes augurkjes peterselie OXO
kalfsblanquette vloeiende bloem olijfolie ui knoflook rammenas gele raapjes knolselder worteltjes champignons
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 ramenas rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 knolselder  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met kalfsvlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige