kalfszwezerik wortel-pastinaakpuree
Leg de kalfszwezeriken minstens 6 uur in een kom met koud water. Ververs het water een paar keer. Kook ze daarna gedurende 15 minuten in gezouten water. Laat nog even af het vuur nagaren. Spoel de zwezeriken onder koud stromend water en verwijder vet en vliezen. Leg ze in een lege kom, dek af met folie en zet er een gewicht op, bijvoorbeeld een kleinere kom gevuld met water. Zet deze constructie in de koelkast tot de volgende dag. Maak nu (de volgende dag dus) de wortel-pastinaakpuree. Stoof een fijngesnipperd sjalotje met een paar teentjes knoflook in een beetje boter. Het sjalotje moet glazig zijn, niet kleuren. Zet even weg, van het vuur. Schil gelijke hoeveelheden pastinaak en wortelen. Snijd ze in grote stukken en stoom ze gaar. Laat uitlekken, voeg een klontje boter en een scheutje room toe. Voeg de bereiding met het sjalotje toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Pureer met de staafmixer. Warm terug op in een pannetje op laag vuur tot gebruik. Haal het klokhuis uit de appels. Verdeel de ongeschilde appel in partjes, bestuif met balsamico en bak de schijfjes in wat boter tot ze bijna gaar zijn. Bestrooi de zwezeriken met bloem. Laat boter bruisen in een pan. Laat de zwezerik een paar minuten (3 à 4) op een middelzacht vuurtje krokant worden aan één kant. Bestrooi met peper en zout en keer ze om. Laat weer een paar minuten bakken, totdat ook de andere kant ook een mooi korstje heeft. Vermijd om het vlees teveel om te keren in de pan.
room peper en zout nootmuskaat appelen balsamico-azijn balsamico crème vloeiende bloem
Je houd ervan of je walgt ervan: kalfszwezeriken. Ik heb nog niemand ontmoet die zegt, bof, niet mijn ding, maar OK, laat maar komen. Voor mij is dit nu wél een echte delicatesse. Goed krokant gebakken en met een ‘zoete toets’ als begeleiding, … laat maar komen!

kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree

Op het bord: een laag wortel-pastinaakpuree met daarop de krokant gebakken kalfszwezeriken. Daarnaast, dakpansgewijs de gebakken appel. Vooraan een paar eetlepels balsamicocrème.
kalfszwezeriken wortelen pastinaak sjalotjes knoflook boter
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Je houd ervan of je walgt ervan: kalfszwezeriken. Ik heb nog niemand ontmoet die zegt, bof, niet mijn ding, maar OK, laat maar komen. Voor mij is dit nu wél een echte delicatesse. Goed krokant gebakken en met een ‘zoete toets’ als begeleiding, … laat maar komen!

kalfszwezerik

met wortel-

pastinaakpuree

Leg de kalfszwezeriken minstens 6 uur in een kom met koud water. Ververs het water een paar keer. Kook ze daarna gedurende 15 minuten in gezouten water. Laat nog even af het vuur nagaren. Spoel de zwezeriken onder koud stromend water en verwijder vet en vliezen. Leg ze in een lege kom, dek af met folie en zet er een gewicht op, bijvoorbeeld een kleinere kom gevuld met water. Zet deze constructie in de koelkast tot de volgende dag. Maak nu (de volgende dag dus) de wortel- pastinaakpuree. Stoof een fijngesnipperd sjalotje met een paar teentjes knoflook in een beetje boter. Het sjalotje moet glazig zijn, niet kleuren. Zet even weg, van het vuur. Schil gelijke hoeveelheden pastinaak en wortelen. Snijd ze in grote stukken en stoom ze gaar. Laat uitlekken, voeg een klontje boter en een scheutje room toe. Voeg de bereiding met het sjalotje toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Pureer met de staafmixer. Warm terug op in een pannetje op laag vuur tot gebruik. Haal het klokhuis uit de appels. Verdeel de ongeschilde appel in partjes, bestuif met balsamico en bak de schijfjes in wat boter tot ze bijna gaar zijn. Bestrooi de zwezeriken met bloem. Laat boter bruisen in een pan. Laat de zwezerik een paar minuten (3 à 4) op een middelzacht vuurtje krokant worden aan één kant. Bestrooi met peper en zout en keer ze om. Laat weer een paar minuten bakken, totdat ook de andere kant ook een mooi korstje heeft. Vermijd om het vlees teveel om te keren in de pan.
room peper en zout nootmuskaat appelen balsamico-azijn balsamico crème vloeiende bloem
Op het bord: een laag wortel-pastinaakpuree met daarop de krokant gebakken kalfszwezeriken. Daarnaast, dakpansgewijs de gebakken appel. Vooraan een paar eetlepels balsamicocrème.
kalfszwezeriken wortelen pastinaak sjalotjes knoflook boter
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige