ingrediënten - info
grison
zuiver rundergehakt
marjolein
tijm
olijfolie
peper en zout
Meng het rundergehakt met peper, zout, tijm en marjolein.
Portioneer en maak er kleine worstjes van. Spreid op het
werkblad de sneetjes grisonvlees uit en rol er een
gehaktworstje in.
Besprenkel met een spuitbus olijfolie en leg de blinde vinkjes
in een ovenschotel. Zet de schotel 20 à 30 minuten in een
oven voorverwarmd op 185°C. Je kan ze ook gewoon in een
braadpan bakken.
Grison is licht gepekeld en gedroogd rundsvlees. Het is
een specialiteit uit Graubünden, het meest oostelijkste en
grootste kanton van Zwitserland.
Wat dit specialiteitje zo speciaal maakt, is dat het niet veel
vetten bevat, weinig koolhydraten en vooral veel eiwitten.
Past dus perfect in vele soorten dieet.
Bovendien is het nog lekker ook.
blinde vinken van grison met rundergehakt
zoete aardappel
witloof
uien
boter
kastanjechampignons
gedroogde peterselie
lookpoeder
Hier worden de blinde grisonvinkjes gepresenteerd met
frietjes van zoete aardappel, gegaard in de drogeluchtoven,
zonder toevoeging van vetstof, losse witloofblaadjes met uien
in halve maantjes gesneden en gestoofd in een beetje boter.
Tot slot kastanjechampignons, gesneden en op hoog vuur
gebakken zodat ze zonder vocht op het bord kunnen. Wel
kruiden met gedroogde peterselie, lookpoeder, peper en een
snuifje zout.