Quintine is een ambachtelijk biertje van
hoge gisting uit het ‘Pays des Collines’
(Heuvelland), een streek aangrenzend aan
de Vlaamse Ardennen. Het amberkleurige
blondje heeft 8 graden. Het geeft dit
gerechtje een speciale regionale toets,
maar je kan het ook perfect vervangen
door een gelijksoortig blond bier van
hoge gisting.
varkenskoteletjes
met Quintine
Bak de varkenskoteletjes en zet ze afgedekt
weg. Week de braadresten los met een
scheutje Quintine en zeef. Doe de rest van het
flesje erbij samen met de bruine kalfsfond,
geplette jeneverbessen, een takje verse tijm
en rozemarijn. Breng aan de kook, voeg een
lepel mosterd en een flesje room toe. Laat
inkoken.
.
bloem
boter
witte balsamico
jeneverbessen
tijm
rozemarijn
peper & zout
Breng de saus op smaak met een scheutje
witte balsamico, peper en zout. Haal er de
takjes en jeneverbessen uit. Los wat bloem op
in water en bind daarmee de saus.
Het bord wordt hier afgewerkt met een schepje
wortelpuree.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: