Bak de varkenskoteletjes en zet ze afgedekt weg. Week de
braadresten los met een scheutje Quintine en zeef. Doe de
rest van het flesje erbij samen met de bruine kalfsfond,
geplette jeneverbessen, een takje verse tijm en rozemarijn.
Breng aan de kook, voeg een lepel mosterd en een flesje
room toe. Laat inkoken.
.
Quintine is een ambachtelijk biertje van hoge gisting uit
het ‘Pays des Collines’ (Heuvelland), een streek
aangrenzend aan de Vlaamse Ardennen. Het
amberkleurige blondje heeft 8 graden. Het geeft dit
gerechtje een speciale regionale toets, maar je kan het
ook perfect vervangen door een gelijksoortig blond bier
van hoge gisting.
varkenskoteletjes met Quintine
bloem
boter
witte balsamico
jeneverbessen
tijm
rozemarijn
peper & zout
Breng de saus op smaak met een scheutje witte balsamico,
peper en zout. Haal er de takjes en jeneverbessen uit. Los wat
bloem op in water en bind daarmee de saus.
Het bord wordt hier afgewerkt met een schepje wortelpuree.