konijn met witte wijn en mosterdroomsaus
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan een glas witte wijn en evenveel kippenbouillon bij. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in.
Ooit komt het moment dat je je als hobbykok de vraag stelt, bestaat er nog iets anders op deze planeet dan de bereiding van konijn met pruimen en bruin bier? Mijn a-ha! moment kwam er, op één van de zondagse bezoekjes aan mijn schoonouders. Schoonmama maakte konijn met mosterdsaus. Een ware revelatie, die mijn culinaire leven grondig veranderd heeft. Dit is mijn versie en toegegeven, een beetje aangepast. Misschien niét zo goed als dat van schoonmama, maar toch ook wel verteerbaar.

konijn met witte wijn en mosterdroomsaus

tijm kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk loskomt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus indien gewenst. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

konijn

met witte wijn en

mosterdroomsaus

Ooit komt het moment dat je je als hobbykok de vraag stelt, bestaat er nog iets anders op deze planeet dan de bereiding van konijn met pruimen en bruin bier? Mijn a-ha! moment kwam er, op één van de zondagse bezoekjes aan mijn schoonouders. Schoonmama maakte konijn met mosterdsaus. Een ware revelatie, die mijn culinaire leven grondig veranderd heeft. Dit is mijn versie en toegegeven, een beetje aangepast. Misschien niét zo goed als dat van schoonmama, maar toch ook wel verteerbaar.
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze met peper en zout. Bak ze langs alle kanten bruin. Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd toe, laat even bakken en doe er dan een glas witte wijn en evenveel kippenbouillon bij. Giet de bereiding in een ovenbestendige casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg de stukken konijn in de saus en wentel ze er goed in.
Zet de schotel ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na 45 minuten even de garing. Het vlees is klaar als het zacht is en gemakkelijk loskomt van het been. Haal het konijn uit de saus en zet afgedekt weg. Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind de saus indien gewenst. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Hier, op foto: met kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
tijm kippenbouillon peper & zout boter vloeiende bloem room
konijn graanmosterd witte wijn sjalot knoflook
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassende gerechten:
de              passie Creatief Koken kookvurige