konijn
met witte wijn en
mosterdroomsaus
Ooit komt het moment dat je je als
hobbykok de vraag stelt, bestaat er nog
iets anders op deze planeet dan de
bereiding van konijn met pruimen en
bruin bier?
Mijn a-ha! moment kwam er, op één van
de zondagse bezoekjes aan mijn
schoonouders.
Schoonmama maakte konijn met
mosterdsaus. Een ware revelatie, die mijn
culinaire leven grondig veranderd heeft.
Dit is mijn versie en toegegeven, een
beetje aangepast. Misschien niét zo goed
als dat van schoonmama, maar toch ook
wel verteerbaar.
Bestuif de stukken konijn met bloem. Kruid ze
met peper en zout. Bak ze langs alle kanten
bruin.
Stoof gehakte sjalotjes met geplette teentjes
knoflook in verse boter. Voeg graanmosterd
toe, laat even bakken en doe er dan een glas
witte wijn en evenveel kippenbouillon bij.
Giet de bereiding in een ovenbestendige
casserolle en doe er takjes verse tijm bij. Leg
de stukken konijn in de saus en wentel ze er
goed in.
Zet de schotel ongeveer een uur in een
voorverwarmde oven op 185°C. Controleer na
45 minuten even de garing. Het vlees is klaar
als het zacht is en gemakkelijk loskomt van het
been. Haal het konijn uit de saus en zet
afgedekt weg.
Giet de saus in een gewoon kookpotje, voeg
room toe en laat inkoken tot sausdikte, of bind
de saus indien gewenst.
Dien op met een aardappelbereiding en
groenten naar keuze. Hier, op foto: met
kroketjes en gebakken witloofstronkjes.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassende gerechten: