rib-eye steak
met bloemkool-
truffelroom
Dit is een ‘fantasietje’ ontstaan op het
moment dat ik mijn hersens pijnigde om
toch maar eens een andere
bereidingswijze voor bloemkool te
bedenken, dan wat we gewoon zijn.
Blijkt dat de combinatie van bloemkool
met truffel en parmezaan een toppertje
kan worden.
Kàn worden, want er is nog wat werk aan
het recept om het te verfijnen. Hier zijn de
roosjes grof geraspt, maar misschien
moet ik ze eerst tot puree verwerken?
Bovendien verdient dit onderdeel een
deftiger begeleiding en
presentatie om het tot ‘restaurantniveau’
op te tillen. Misschien doe jij dat wel…
Maak de bloemkool met truffel: kook de
bloemkoolroosjes gaar en giet af. Voeg room
toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng op
smaak met truffelolie, nootmuskaat, peper en
zout. Meng met geraspte parmezaan en
geschaafde zomertruffel.
nootmuskaat
peper en zout
parmezaan
zomertruffel
krieltjes
Wrijf de steaks in met olijfolie en kruid met
Provençaalse kruidenmix. Grill de steaks tot de
gewenste cuison en dien op met de bloemkool-
truffelsaus en gebakken krieltjes.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: