ingrediënten - info
rib-eye steaks
bloemkool
room
truffelolie
Maak de bloemkool met truffel: kook de bloemkoolroosjes
gaar en giet af. Voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met truffelolie, nootmuskaat, peper en zout.
Meng met geraspte parmezaan en geschaafde zomertruffel.
De combinatie van bloemkool met truffel en parmezaan
kan een toppertje kan worden.
Kàn worden, want er is nog wat werk aan om dit recept te
verfijnen. Hier zijn de roosjes grof geraspt, maar
misschien moet ik ze eerst tot puree verwerken?
Bovendien verdient dit onderdeel een deftiger begeleiding
en presentatie om het tot ‘restaurantniveau’ op te tillen.
Misschien doe jij dat wel…
rib-eye steak met bloemkool-truffelroom
nootmuskaat
peper en zout
parmezaan
zomertruffel
krieltjes
Wrijf de steaks in met olijfolie en kruid met Provençaalse
kruidenmix. Grill de steaks tot de gewenste cuison en dien op
met de bloemkool-truffelsaus en gebakken krieltjes.