gegrild geitenkaasje
Een salade met gegrilde geitenkaas staat
op bijna elke menukaart van eethuisjes,
tavernes en bistro’s in onze streken.
Maar thuis en zelf gemaakt, smaakt het
natuurlijk stukken beter. Zeker als je
tafelgenoten je er een complimentje voor
geven…
Collega’s hobbykoks, laat ons er maar
eens goed op los variëren en beschouw
deze versie van het recept louter en
alleen als een aanzet om er iets méér en
anders van te maken. Succes ermee!
Omwikkel de kaasjes met ontbijtspek en bak
ze in een hete pan in een beetje olijfolie.
Maak een vinaigrette van gelijke delen olijfolie
en balsamico met een lepeltje Luikse siroop.
Dresseer een bord met gemengde sla, mais,
gebakken spekjes, geroosterde pijnboompitjes
en gehalveerde kerstomaatjes.
kerstomaatjes
Luikse siroop
parmesan
mais
spekjes
olijfolie
rode balsamico
Maak warme toastjes, smeer daarop een
laagje Luikse siroop en leg daarop een gegrild
kaasje. Leg een kaasje met toast in het
midden van elk bord.
Werk af met de vinaigrette en schilfers
parmezaan.
geitenkaasje
ontbijtspek
gemengde sla
toastbrood
pijnboompitjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: